Lizette Risgaard er trådt tilbage som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) efter flere dages uro. Hun annoncerede sin beslutning søndag morgen på Facebook.

Risgaards afgang kommer i kølvandet på afsløringer fra Ekstra Bladet og Berlingske, hvor flere mænd anklager hende for upassende berøringer og grænseoverskridende adfærd. I et Facebook-opslag skriver hun: “Det har været én af de sværeste beslutninger i mit liv.”

Mange forbund har trukket deres støtte til Risgaard efter afsløringerne om hendes adfærd. HK, Dansk Socialrådgiverforening og Danmarks Lærerforening har blandt andet udtrykt mistillid til formanden.

Risgaard gik på selvvalgt orlov fredag og lørdag blev der indkaldt til krisemøde hos FH, som fortsatte langt ud på aftenen. Hun erkender sin upassende adfærd og giver en undskyldning til de mænd, der har oplevet grænseoverskridende adfærd: “Jeg har beklaget og givet en uforbeholden undskyldning til alle, der har følt, at deres personlige grænser er blevet overskredet. Det står jeg ved!”

Læs opslaget her