Nu overrækkes den gave, som H.M. Dronning Margrethe modtog i anledning af sit 50-års regeringsjubilæum. Gaven, et kunstværk ved Nordatlantens Brygge, overrækkes den 2. maj med deltagelse af Dronning Margrethe, Folketingets formand, kulturministeren og kunstnerne bag værket.

I anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum den 14. januar 2022 gav regeringen og Folketinget Dronning Margrethe en gave i form af et offentligt kunstværk udført af tre kunstnere fra hver sin del af rigsfællesskabet.

Nu er kunstværket færdigt, og torsdag den 2. maj kl. 10.50 vil Dronning Margrethe deltage ved en overrækkelsesceremoni, hvor Folketingets formand Søren Gade og kulturminister Jakob Engel-Schmidt holder taler, og kunstnerne fremviser og fortæller om værket. Kunstværket er en udsmykning af belægningen ud for Nordatlantens Brygge på Christianshavn i København.

Fakta om kunstværket

Kunstværket er udført af Hansina Iversen (Færøerne), Jessie Kleemann (Grønland) og Gudrun Hasle (Danmark). Kunstnerne er valgt af fhv. direktør på Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh, fhv. direktør for Færøernes Nationalgalleri, Karina Lykke Grand, direktør for Nuuk Kunstmuseum, Nivi Christensen, og direktør i Fonden Den Nordatlantiske Brygge samt ejer af grunden, hvor værket opføres, Karin Elsbudóttir.