En uventet varm septembermorgen opleves over hele Danmark, med udsigt til både sol og byger senere på dagen.

Temperaturen her til mandag ligger mange steder på 17-18 grader, hvilket er usædvanligt varmt for denne tid af året, ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Den lune dag er dog ikke uden sine udfordringer, da vinden vil være mærkbar gennem dagen.

Vind fra øst og sydøst

Vejrdata indikerer, at der vil være en jævn til hård vind fra øst og sydøst, og ved kysterne kan der stedvis forekomme kuling. Dagen byder på temperaturer mellem 18 og 23 grader, og i visse østlige områder kan temperaturen måske endda nå op til 25 grader.

Mens dagen starter tørt i de fleste regioner, er der en variabel fordeling mellem sol og skyer. Det forventes dog, at de fleste områder vil opleve perioder med enten lidt eller nogen sol.

Som dagen skrider frem, vil et område med en blanding af regn og byger bevæge sig op over Danmark fra sydvest. Dette betyder, at mange danskere kan forvente et vådt indslag i løbet af eftermiddagen, med varighed på omkring 1-2 timer det enkelte sted. Nedbørsintensiteten vil variere, og der vil være store lokale forskelle i nedbørsmængder.

DMI advarer om, at bygerne stedvis kan blive ret kraftige, især i Jylland, hvor der også er en risiko for torden.