Når Danmark torsdag og lørdag spiller to testkampe op til VM-slutrunden i håndbold er der lagt en dæmper på det efter kampene for tilskuerne, der ikke kan autografer eller selfies med spillerne.

Det internationale håndbold forbund, IHF, har valgt at holdene skal coronateste samtlige spillere og ledere op til slutrunden, og under slutrunden vil staben og spillerne ligeledes blive testet. Det til trods for, at der i Sverige og Polen, hvor slutrunden afholdes, hverken er restriktioner eller problemer med coronasmitte.

Dansk Håndbold Forbund har taget en konsensen af det, da de ikke vil have risikere at få smitte. En smittet spiller, mens VM-slutrunden er i gang, vil betyde en isolation i fem dage, hvis man vel at mærke kan aflevere en negativ coronatest efterfølgende. 

Derfor er der hverken mulighed for selfies eller autografer med de danske spillere, når der torsdag og lørdag spilles testkampe mod Saudi-Arabien. Ligeledes opfordres medierne til at tage hensyn til coronasituationen, som IHF har lavet. Der opfordres til, at man som journalist bliver coronatestet, hvis man har symptomer og man ikke har mulighed for at finde en afløser. Derudover opfordres der til, at man holder afstand til spillerne.

Senest var Simon Pytlick i isolation, da han testede positivt, men endnu en test viste, at der ikke var tale om en ny smitte og han er derfor ikke længere isoleret. Derfor vil man efter alt at dømme se Pytlick få muligheden for at vise sig frem i de to kampe mod Saudi-Arabien.

Ved den seneste VM-slutrunde tilbage i 2021 oplevede Danmark på tætteste hold, hvad det vil sige at have en smittet spiller i truppen. Emil Jakobsen testede positiv og endte med at være i isolation i seks dage før, at en negativ test endte med at sende ham ud fra hotelværelset, hvor han var helt alene. Den situation vil danskerne gøre alt for at undgå igen, og derfor ser man forsigtighed fra nu af og indtil VM-slutrunden er overstået.

Den første kamp mellem Danmark og Saudi-Arabien spilles i aften klokken 20:00 i Odense, mens den anden spilles lørdag klokken 16:00 i Royal Arena.