Det var en aften, hvor både stjernerne på himlen og dem blandt gæstelisten syntes at danse i en uset harmoni. Fredericia med EventC i spidsen var værter for lidt over 100 gæster, en samling af erhvervsfolk, embedsfolk, og politikere, alle sammen inviteret til at deltage i en oplevelse som ingen anden, da Red Bull skød en vild film med Fredericia som kulisse.

Ulrich Nicolaisen fra EventC spredte sin velkomst som en tryllekunstner, der udfolder et tæppe af stjernedrys over aftenens scene.

Ulrich Nicolaisen har efterhånden arrangementet mange store ting og bragt massevis af events til Fredericia, men arrangementet i dag, var alt andet end, hvad han plejer at lave, og det nød han. Foto: AVISEN

– Vi står her på skuldrene af 50 dedikerede sjæle fra Red Bulls team, alle forankret i et setup så komplekst, at det kunne få en Red Bull helikopter til at virke som legetøj, proklamerede han med en tone, der resonerede som en velafstemt violinstreng.

Henrik Kyhl fra Philips, der har været drivkraften for at få Red Bull til at komme til Fredericia endnu engang modtog stafetten og løb med den:

– På to uger har vi forvandlet en vision til virkelighed. Vi er her for at forankre Fredericia i verdens bevidsthed, således, at det ikke længere er en perle, der skinner i skjul, men en stjerne, der stråler for alle at se. Ulrich, et stort tak. Du er en fantastisk motor. Det hele er lykkedes på to uger, og det skal du have kæmpe tak for. Der er ikke noget, der er umuligt, alt har kunnet lade sig gøre. Jeg vil også gerne takke alle de virksomheder, der har valgt at støtte op om det arrangement, som vi holder i dag. Det er helt fantastisk og viser endnu engang, hvad vi kan her i Fredericia. På vegne af disse virksomheder vil jeg gerne byde alle jer andre velkommen til en anderledes dag, det vi kalder en one-time-experience. Vores målsætning er at sætte Fredericia på verdenskortet. Det har mange af jer hørt mig sige før, sagde Henrik Kyhl i en kulisse uden lige.

Fredericianske Henrik Kyhl, der også er direktør for Philips, har været med til at få det store event til Fredericia, og han fortalte stolt, hvorfor byen fortjener dette. Foto: AVISEN

Den Gamle Lillebæltsbro – den 88-årige granddame af dansk ingeniørkunst—blev forvandlet til et mesterværk af lys, lyd, og action. Som to mekaniske heste fra en futuristisk ridderturnering, satte Red Bull Formel 1-racere dækkene på broens stenbelagte catwalk. Hvert køretøj var en symfoni af teknik og design, og for de nysgerrige: ja, det var den samme RB7, som gjorde Sebastian Vettel til verdensmester i 2011. Og det fortjener Fredericia, sagde Henrik Kyhl, da han fortsatte:

– Jeg siger det igen. Tænk at have en by som Fredericia, hvor vores centrum emmer af historie, vores mange historiske bygninger, vores lige gader, hvor man uanset hvor man står, kan se fra den ene ende til den anden. Alt dette omkranset af et fantastisk voldanlæg med Østerstrand, en af Danmarks bedste strande, nede for enden. Det kan man da ikke være andet end stolt af. Jeg tror, vi alle kan være enige om, at Fredericia er en perle, desværre en lidt skjult perle, men det kan vi jo gøre noget ved.

Rapperen Lamin i hvidt tøj synger, danser og giver håndtegn til sin musik med en RB7 Red Bull-racer i baggrunden. Foto: AVISEN

Som en dirigent i denne symfoni af stål, røg og forventning, greb kunstneren Lamin stafetten og fyldte luften med toner, der flyttede sjæle i takt med hans håndtegn til musikken. Det var som om tiden holdt vejret, mens rapperen Lamin fremførte sin musik fra broens pinakel og på toppen af broen i ægte Bridgewalking-stil lod sig filme. Alle der var i Snoghøj i dag, må glæde sig til at se. Et stor folkeskare var stimlet op ved afspærringer til Lillebæltsbroen, og de kunne høre lyden af F1-racernes acceleration.

Men den virkelige crescendo kom, da solen dalede ned i horisonten, og Red Bull helikopterne malede himlen med rød røg. Det var som om phoenixen selv genfødtes over Lillebælt. Også i denne finale akkompagneret af to rib-boats, der styrede trafikken så elegant som gondolierer i Venedigs kanaler.

Red Bull giver vinger, lyder det i reklamen, og i dag var luft under det verdensstore brand, da bølgerne i Lillebælt fik lidt ekstra skum, når vingerne sang. Foto: AVISEN

– Vi var mere end blot tilskuere i denne nattens teater; vi var en del af et levende kunstværk, en del af Fredericias og Middelfarts ånd, fanget for evigt i Red Bulls kameraer og vores eget minde, sagde en af gæsterne, da aftenens kurtine faldt.

Lyden af en F1 Racer fra Red Bull, helt præcis den RB7, som Sebastian Vettel blev verdensmester i. Video: AVISEN

Og således blev en eventyrlig aften, som var startet under dagens sidste gyldne stråler, afsluttet i et crescendo af rød røg, fantastiske oplevelser, og hjerteslag, der resonerede i takt med broens egen tidløse pulseren. Fredericia og Middelfart havde ikke bare været værter for et event; de havde været canvas for et mesterværk, der vil blive talt om i årevis, og der venter mere, slog Henrik Kyhl fast:

– Dette arrangement er det tredje i rækken for at vise vores by frem. Det første holdt vi i maj, et løb der hed Wings For Life World Run. Det var en stor succes. Det blev faktisk flyttet fra København til Fredericia. Vi snakker om at sætte Fredericia på verdenskortet, og til dette løb blev vi faktisk live-transmitteret til 169 lande. Vi kom i top tre over flest deltagere, og jeg garanterer jer for, at vi bliver den by i Europa, der får flest deltagere. For nogle uger siden havde vi et arrangement på Fredericia Stadion, Monjasa Park. Det var helt udsolgt. Der var 4.000 unge mennesker, der havde taget deres forældre med til en spændende fodboldkamp, hvor Danmarks største youtubers stødte sammen, og faktisk spillede rigtig godt, sagde Philips-direktøren og sluttede:

Alt skulle gå stærkt, alle havde en rolle og alle var løbende i panik, men i sidste ende så det ud til, at det gik op i en højere enhed. Foto: AVISEN

– Fælles for de to arrangementer var, at pengene gik 100 procent til forskning i rygmarvsskader. Jeg kan sige, at til arrangementet på Monjasa Park blev der samlet 1,3 millioner kroner ind. Nu står vi så her i dag, vores tredje arrangement i rækken, ikke det sidste, det lover jeg. Vi skal nu vise vores smukke bro frem, en gammel dame på 88 år, som tog 10 år at bygge, og lad os endelig passe godt på den. Tænk at vi har en bro, der forbinder os over til det smukke Middelfart ovre på den anden side. Det er fantastisk. Men tænk også at have en bro, som den eneste i hele Europa, hvor man kan gå op på toppen.

Fredericia kan nu se frem til en Red Bull-film skudt med Lillebælt som kulisse, med DSBs røde tog i duel med Red Bull-raceren, og med massevis af smil og stolthed hos de lokale politikere over, hvad de så i dag. Glade sponsorer og glade mennesker i området, der nød, hvad de så, og så i Fredericia.