Me Mori: En moderne guldsmed med historisk karakter

0

Hos Me Mori møder du en rigtig guldsmed. Det er her, du møder håndværkeren, det er her, man får svendebrev, det er her, man ser værkerne blive skabt. Kom tættere på den populære guldsmed i Fredericia.

Se og hør indslaget med Therese Krog Andresen, der i interviewet også fortæller om en helt ny ring, hun har lavet, hvor hun fortolker en Espresso Martini som en ring.

– Vi er sådan en rigtig guldsmed med værksted og svendebrev. Det er der, hvor man snakker med håndværkeren, og der hvor man får lavet tingene. For mig er det jo ikke unormalt at drive en guldsmed sådan her, det var det jeg så, da jeg begyndte at undersøge branchen som det første, men også det jeg søgte, så for mig er det her en guldsmed og “normalt”. I København ligger det mange steder rundt i stræderne, hvis man bare ved, hvor man skal lede efter det. Her på den anden side af broen, er det nok ikke helt så normalt. Hvad er normalt, det er jo også lige så meget det man møder i sin hverdag, fortæller Therese Krog Andresen og fortsætter:

– Det har det jo nok været sådan her engang, hvor det har været normalt at have en guldsmed siddende ude bagved, det er bare de færreste, der har det efterhånden, så selvom der måske er plads til det, så er det måske ikke sikkert at de har en. Man samler sine opgaver rundt omkring i landet til det større værksted.

Me Mori har designet en ny ring, der har stor fokus. En cocktailring, og det har været utrolig spændende.

– Det er en cocktailring, en stor én, eller i det selskab, den har, der er den faktisk en lille, men for mig var den stor. Jeg har lavet den til en udstilling, som vi blev inviteret til ‘Carats and Cocktails’, som er sat sammen af 31 guldsmede, der er gået sammen om at lave den her udstilling, hvor Nina Hald har kurateret os og sat os sammen med en cocktail hver især, og så har vi skulle lave en ring med nogle kriterier i til den her udstilling og samling. Jeg fik cocktailen Espresso Martini, og har lavet min fortolkning af den som en ring. Den skulle enten have et pavé-stykke, som er stenstøv tæt dækket af sten eller en stor sten på minimum 10 karat, og at man så kunne flette begge dele ind, det var bare sjovt.

Den var desværre ikke i forretningen, da vi kiggede forbi, den udstilles nemlig lige nu i København, men den kommer til Fredericia i forbindelse med Fredericia Art Festival i november.

– Jeg kan ikke vise den lige nu. Den er på Balthazar Champagne Bar som hører til hos D’angleterre inde i København, så der står den inde i fint selskab. Man kan opleve den frem til 29. oktober derovre.

Hvad er det for en samling af smykker man ser derovre?

– Jamen, der er guldsmede ligesom mig, og så er der større smykkehuse som Lynggaard og Shamballa blandt andet. Det er sådan en rigtig god blanding af branchen, synes jeg. Både de små og store, og i alle prisklasser kan man også sige. Vi er en lille branche. Alle kender mere eller mindre alle, og hvis ikke man kender alle, så kender man nogle, der kender nogle, og så er vi der, så det er sådan en hyggelig lille branche, og det gør det jo noget intimt, at vi har styr på hinanden, kender hinanden og ved hvad hinanden kan, også at man har styr på, hvem man skal ringe til, hvis man har brug for hjælp, hvis man skal lege sammen.

Kommer ringen tilbage?

– Ja, det gør den da. Der er jo Art-festival i Fredericia en ti dage efter, at udstillingen lukker derovre, så kommer den på display herhjemme. Så man kan også godt se den derhjemme, men det skal vi nok lige sladre om, når vi kommer dertil.