Der er godt nyt til elcyklister, som nu får flere lademuligheder at vælge imellem, når de skal lade cyklen op på farten. 24 kommuner får tilskud til offentlige ladestationer fra ny pulje. Særligt Middelfart og Vejle er store vindere. Her kommer der massevis af lademuligheder for el-cyklisterne, imens fredericianere og koldingensere må håbe, at de krydser grænserne til Middelfart eller Vejle.

Elcyklister kan godt begynde at glæde sig. I en lang række kommuner bliver det snart nemmere at finde en stikkontakt, når cyklisterne har brug for strøm på farten.

Som en del af en politisk aftale er der afsat 12,2 mio. kr. fra EU’s genopretningsplan til at sikre offentlig tilgængelig opladning af elcykler.

Midlerne fra puljen, der åbnede for ansøgninger tirsdag den 14. maj, er nu fordelt, og 24 kommuner kan se frem til at modtage støtte fra puljen til at etablere knap 120 ladestationer. Vejdirektoratet har fordelt puljemidlerne efter først-til-mølle-princippet.

Landets kommuner kunne blandt andet søge om tilskud til aflåselige skure, hvori der kan installeres en stikkontakt til opladning af cyklens batteri. Der kunne også søges tilskud til mindre bokse, der monteres i forbindelse med offentlige cykelstativer, hvor batteriet kan opbevares aflåst, mens det oplades.

Thomas Danielsen. Foto: AVISEN

– Elcykler er en god transportform både i byerne, og hvor der er langt mellem husene. Det giver længere rækkevidde, og derfor er det positivt, at så mange kommuner over hele landet nu får tilskud til mere effektive og sikre lademuligheder, siger transportminister Thomas Danielsen.  

Hos Vejdirektoratet hæfter afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen sig ved, at interessen for at søge tilskud til ladestationer især har været stor uden for de større byer, hvor elcykler har et stort potentiale.

– Hundredvis af nye lademuligheder er nu på vej, og det er en rigtig god nyhed for cyklismen i Danmark. Elcykler kan være en god mulighed for dem, der ellers ikke ville cykle så langt på en almindelig cykel. Med investeringer i opladning og sikker cykelparkering gør vi det mere attraktivt at vælge elcyklen, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Middelfart Kommune og Vejle Kommune er store vindere

Vejlenserne og middelfarterne kan se frem til mange ladestandere til elcyklerne. Her er oversigten over de to byer:

Middelfart Kommune

Grønnegården, Rudkøbing Langeland Kommune

Ejby Station Middelfart Kommune

Middelfart Marina Middelfart Kommune

Ladestander ved Banestien Middelfart Kommune

Kulturøen Middelfart Kommune

Middelfart Station Middelfart Kommune

Naturcenter Hindsgavl Middelfart Kommune

Nørre Aaby Station Middelfart Kommune

Gelsted Station Middelfart Kommune

Glesborg Trafikknudepunkt Norddjurs Kommune

Grenaa Station Norddjurs Kommune

Auning Trafikknudepunkt Norddjurs Kommune

Trustrup Station Norddjurs Kommune

Hessel Station Norddjurs Kommune

Vejle Kommune

Jelling Vejle Kommune

Pendlerplads Vejle N Vejle Kommune

Tirsbæk strand Vejle Kommune

Søndertorv i Vejle Vejle Kommune

Rådhustorvet i Vejle Vejle Kommune

Pendlerplads Vejle S Vejle Kommune

Banegårdspladsen i Vejle Vejle Kommune

Havnegade-Dæmningen i Vejle Vejle Kommune

Egtvedpigens Grav Vejle Kommune

Vissingsgade i Vejle Vejle Kommune