Efter flere år med udfordringer og en kamp for at skabe en profitabel forretning har Domino’s Pizza nu besluttet at lukke alle sine 27 butikker i Danmark.

Det oplyser det australske selskab Domino’s Pizza Enterprises, som ejer de danske butikker, i en pressemeddelelse.

Domino’s Pizza Enterprises overtog de danske Domino’s-butikker i 2019 for 2,5 millioner euro – svarende til omkring 18,6 millioner danske kroner – efter de gik konkurs i marts samme år. Siden da har selskabet drevet butikkerne som franchisetagere fra det amerikanske Domino’s Pizza International.

Domino’s Pizza Enterprises er et stort globalt foretagende, der driver over 3800 butikker spredt ud over Australien, New Zealand og flere steder i både Asien og Europa. Trods denne store tilstedeværelse på verdensplan har det dog ikke været muligt for selskabet at tjene penge på det danske marked.

Ifølge Europachef i Domino’s Pizza Enterprises, Andre Ten Wolde, har udfordringerne i Danmark ikke ligget i butikkernes kvalitet, men snarere i det blakkede ry, de tidligere ejere efterlod. “Mens vores teams indsats vandt nogle kunder tilbage og skabte loyale fans, var arven efter skaden fra det tidligere ejerskab i sidste ende for stor til, at vi kunne overvinde det inden for en overskuelig fremtid”, udtaler Andre Ten Wolde.

Inden konkursen i marts 2019 var der en række historier i danske medier om dårlig hygiejne i flere af Domino’s-restauranterne.

Domino’s Pizza Enterprises forventer, at lukningen af de danske butikker vil forbedre driftsresultatet før skat og renter med 12 millioner dollar. Men det er ikke kun i Danmark, selskabet trækker stikket. Der planlægges også lukning af omkring 65-70 “underperformende” butikker på andre markeder.

Den australske franchisetager oplevede i sidste halvdel af 2022 sit største fald i resultatet siden 2011, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Domino’s Pizza, der oprindeligt er fra USA, kom til Danmark i juni 2011. Konkursen i marts 2019 påvirkede kun den danske del af kæden.