Gumlende geder, jord under neglene og grøn fællesspisning, fipskæggede medarbejdere og Manden med Leen. Det er blot et lille udpluk af dem, du kan møde, hvis du takker ‘ja’ til en vild invitation fra foreningen Vilde Middelfart og Klimafolkemødet. I alt forventes 40.000 klimagæster i Middelfart.

Bynaturgrunden Ø2 i Østergade bliver nemlig sin helt egen scene under Klimafolkemødet 2024, hvor aktivister fra den regenerative bevægelse blander sig med geder fra Ejby Mose, kunstnere og aktive fra foreningen Vilde Middelfart.

Med i alt 21 events i det officielle program bliver den flotte grund en unik Klimafolkemødescene, der inviterer til samtaler, refleksion og handling. Placeringen under det karakteristiske gavlmaleri af Moder Jord gør scenen til en ankomst lidt ud over det sædvanlige for togrejsende gæster.

Foreningen Vilde Middelfart åbnede Ø2 under sidste års folkemøde, og det var reaktionerne fra gæsterne og frivillige, der satte gang i idéen om at skabe et alternativ til de forhøjede teltscener i Havnegade.

– Vi fik mange kommentarer om, at det var rart at være på Ø2, fordi den inspirerer til løsninger og giver håb for fremtiden. Vi håber derfor, at de mange mennesker i byens gader vil tage sig tid til at gå ind på Ø2 og opleve de smukke planter og gederne, og måske få sig en snak med en af kunstnerne, de lokale naturforkæmpere eller aktivisterne, siger tovholder Elisabeth Tejlmand fra Vilde Middelfart.

I løbet af de tre dage fra 29. til 31. august vil der være 18 events på Ø2 og tre på Lilla Scene om lørdagen, og der er noget for enhver smag og alder. Musik, oplæsning, meditation, arbejdende kunstnere, samtaler, klimalykkepiller, workshops, fællesspisning, skattejagt, le-slåning og tre firbenede, fipskæggede medarbejdere fra Vilde Middelfarts gedepatrulje.

CLAY Keramikmuseum Danmark holder en talk om at opdatere det ressourcetunge fag keramik i en mere bæredygtig retning. Elever og lærere fra Middelfart Friskole giver erfaringer videre fra deres skovrejsningsprojekt. Og Danmarks Naturfredningsforening inviterer til workshop om, hvordan man laver sine egne biodiversitetsvenlige frøblandinger.

Fra den regenerative bevægelse deltager Oleg Kofoed og Tim Struck, der har skrevet bogen Regenerationskraft, samt Ida Bencke og Ask Katzeff.

Der ventes op imod 40.000 mennesker til Klimafolkemødet 2024.