Den jysk-fynske energikoncern EWII oplevede en række udfordringer i 2022, der resulterede i et samlet underskud på -324 millioner kroner. Energikrisen og markedets udvikling påvirkede regnskabet negativt, men koncernen formåede alligevel at øge antallet af kunder markant og opnåede en tocifret vækstrate i kundetallet.

EWII Koncernen, som har hovedkvarter i Trekantområdet, leverer elnet, vand, varme og fiber, samt sælger el, bredbånd, ladestandere og driver elforsyningen på Bornholm. Administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, udtaler, at 2022 var et “discoår”, hvor virksomheden oplevede både op- og nedture.

En af hovedårsagerne til det økonomiske underskud var datterselskabet EWII Invest, som led et urealiseret tab på -226 millioner kroner grundet udviklingen på de finansielle markeder. Den store forskel mellem afdækningsprisen og spotprisen på el i efteråret, samt elkundernes hurtige reduktion af forbrug, bidrog også til det negative resultat.

På trods af udfordringerne besluttede EWII at fastholde deres fastprisydelser til kunderne og gav i en periode fri mulighed for at skifte fra kvartalspris til elprodukter med variabel pris. Lars Bonderup Bjørn mener, at denne beslutning var den rigtige og bidrog til den stigende kundetilgang.

EWII arbejdede også aktivt for at styrke tilliden mellem kunder og koncernen, hvilket resulterede i en række priser og udmærkelser, herunder “Branchens Samlede Bedste Kundeservice 2022” fra analyseinstituttet Wilke. Desuden blev EWII nomineret til Arbejdsmiljøprisen for arbejdet med psykologisk sikkerhed og vandt prisen “Danmarks Sundeste Virksomheder” samt en bronze ved Danish Digital Award for sin IT-arkitektur.

Udover kundeservicerelaterede succeser oplevede EWII vækst på flere områder. Blandt andet købte koncernen bredbånd-brandet Kviknet, lancerede developerselskabet TOWII Renewables i samarbejde med Tokyo Gas og etablerede over 2500 ladestandere for elbiler på landsplan.

Bestyrelsesformand Anders Skovdal er optimistisk omkring fremtiden og forventer et langt bedre 2023, hvor virksomheden fortsat vil fokusere på at skabe værdi for samfundet og deres kunder.