Den 38-årige mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

En 38-årig syrisk mand blev onsdag ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om menneskesmugling.

Den 38-årige mand sad bag rattet i en svensk indregistreret personbil med en 25-årig syrisk mand som passager, da køretøjet tirsdag eftermiddag blev taget ud til stikprøvevis indrejsekontrol ved Padborg Grænse.

Ved kontrollen stod det klart, at den 25-årige mand ikke havde gyldige indrejsedokumenter, hvorefter begge personer blev anholdt.

Den 38-årige mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

Den 25-årige mand blev efterfølgende udleveret til tysk politi.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.