Retten i Esbjerg har i dag fundet en 25-årig mand skyldig i 62 af de 65 forhold, han var tiltalt for, i en omfattende sag om overgreb mod 27 piger.

Et nævningeting bestående af tre dommere og seks nævninge afgjorde i dag skyldsspørgsmålet i den omfattende sag om overgreb mod 27 piger ved Retten i Esbjerg. Den 25-årige mand, der var tiltalt for 65 forhold, blev fundet skyldig i næsten alle anklagepunkter.

”Den 25-årige har fået domfældelse i forhold til alle 27 piger. Det er jeg meget tilfreds med. Derudover er domfældelsen i vidt omfang sket efter anklagemyndighedens påstand,” udtaler specialanklager Anemarie Haahr, som sammen med anklager Mathilde Teivang har ført sagen for anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden blev frifundet for tre af de 65 forhold, han var tiltalt for. Disse omfatter trusler, deling af seksuelt materiale og besiddelse af seksuelt materiale, specifikt forhold nummer 26, 27 og 58.

Overgrebene blev begået i perioden fra 2014 til 2022, og pigerne er bosiddende over hele Danmark. Sagen begyndte med en anmeldelse fra en enkelt pige, hvilket førte til en omfattende efterforskning og det bevismateriale, der gennem de seneste måneder er blevet fremlagt i retten.

Efter afgørelsen af skyldsspørgsmålet fremlagde både anklagemyndigheden og forsvareren deres procedure og påstande om, hvilken straf den 25-årige skal idømmes. Den endelige dom og strafudmåling forventes at blive afsagt den 2. juli klokken 13.00.