I denne weekend afvikles Indoor Liga Cup 2023 for U8 og U9-hold i Fredericia Idrætscenter. Medarrangør fra Dalum IF, Lars Henriksen, kalder det Danmarks bedst arrangeret stævne, hvis man kigger på overnatningen og bespisningen.

Traditionen tro afvikles Indoor Liga Cup to gange årligt. Denne gang er turen kommet til U8 og U9, og det giver ekstra mange besøgende til stævnet, der for syvende år i træk arrangeres i samarbejde mellem Fredericia KFUM og Dalum IF. 

Når det er de mindste årgange er der nemlig for flere af spillernes vedkommende både forældre og bedsteforældre med for at se børnene spille, og det kan også måles på antallet af besøgende i Fredericia Idrætscenter. Stephan Klavsen fra stævneledelsen oplyser, at der lørdag eftermiddag var 2.300 mennesker i hele halkomplekset.

I år er der 112 hold, og der kan ikke komme flere med, for ellers skal arrangørerne gå på kompromis med kvaliteten, og det vil de ikke. Flere hold vil kræve flere haller, og det er ikke muligt, da alle haller i Fredericia Idrætscenter er i brug, og det er ikke aktuelt for arrangørerne at benytte sig af andre haller i kommunen, da de vil have stævnet afviklet under ét tag.

Holdene tæller alt lige fra de lokale hold i Fredericia-området til større klubber som Aarhus Fremad, FCK og Brøndby IF. Netop holdene langvejs fra giver ekstra travlhed til hotellerne i området.

– Jeg talte med en forælder, der havde glemt at melde sig til i god tid, og han skal helt til Odense for at overnatte. Der var intet ledigt i Fredericia, og det giver hotellerne en god omsætning, siger Lars Henriksen.

Lørdag aften er der 1028 personer tilmeldt til spisning på de fire skoler, der benyttes til stævnet. Skolerne er Ullerup Bæk Skolens afdeling på Nørré Allé og Skjoldborgsvej, og de to øvrige skoler er Kirstinebjergskolens afdelinger på Indre Ringvej og Høgevej.

Historisk set, så er det KFUM, der står for catering og overnatningen. Det hele startede lang tid før, at vi startede med at arrangere det med Dalum, da vi inden da havde afviklet Lillebælt Cup i mange år. Derfor er det et setup, som vi har lavet i rigtig mange år, siger Stephan Klavsen og får ros af Lars Henriksen:

– Vi har været til mange stævner. Jeg kan sige, uden at blinke med øjnene, at KFUM er de bedste til at afvikle stævner med overnatning og bespisning. Der er ingen steder, der kan levere mad på selve skolen alle steder, og det gør de her. Når man skal andre steder hen, skal man ud at køre, men her får man mad på den skole man er på. Det er værdsat, slår Henriksen fast.

Som et af de få stævner, så har Indoor Liga Cup ikke lidt så meget af coronapandemien.

– Vi var heldige med afviklingen, da det var. I 2022 rykkede vi januar-stævnet en måned, og så passede det med, at alt var åbent igen, og i november 2021 nåede vi lige at have vores stævne inden, at det hele lukkede. Så vi havde det sidste stævne inden nedlukningen og det første efter åbningen, fortæller Stephan Klassen.

Årets første udgave af Indoor Liga Cup slutter søndag eftermiddag.