Håndboldkvinderne er topseedede, når der torsdag den 6. juli trækkes lod til VM 2023 i Danmark, Norge og Sverige.

Det Internationale Håndboldforbund, IHF, har offentliggjort seedningerne og de to wildcards, inden der torsdag i Göteborg trækkes lod til VM i kvindehåndbold 2023, der finder sted fra den 29. november til 17. december.

Her er Danmark i øverste seedningslag på baggrund af holdets flotte resultater de senere år med VM-bronze i 2021 og EM-sølv sidste år.

De topseedede nationer tæller også de to øvrige VM-værter fra Norge og Sverige sammen med de olympiske mestre fra Frankrig, og de tidligere verdensmestre Holland, Tyskland, Montenegro og Brasilien.

Grønland, der har kvalificeret sig til VM for første gang i 22 år, er placeret i det tredje af fire seedningslag.

De to wildcards er gået til Island og Østrig. Islændingene vender tilbage til det fine selskab for første gang siden deres VM-debut for 12 år siden, mens Østrig er med ved VM for 14. gang.

Fokus på fremtidens håndboldspillere

Lodtrækningen finder sted torsdag den 6. juli klokken 15.30 ved et stort show i arenaen Scandinavium i Göteborg.

Sideløbende med lodtrækningen huser den svenske by også verdens største ungdomsturnering i håndbold, Partille Cup. Temaet for lodtrækningsshowet bliver derfor børn og unge mennesker, hvor VM-arrangørerne ønsker at sætte fremtidens håndboldspillere i fokus.

I alt 32 nationer deltager ved VM. Mesterskabet begynder med otte indledende grupper á fire hold. De tre bedste fra hver gruppe avancerer til fire mellemrunder med seks hold i hver. Herfra går de to bedste hold videre til kvartfinalerne. De otte hold der ikke går videre fra det indledende gruppespil mødes i stedet i President’s Cup.

I Danmark spilles der to indledende grupper i både Jyske Bank Boxen i Herning og Arena Nord i Frederikshavn. Begge byer er også værter for hver sin mellemrunde, mens to kvartfinaler og hele finaleweekenden afvikles i Herning. President’s Cup spilles i Frederikshavn. De øvrige værtsbyer er Stavanger og Trondheim i Norge samt Göteborg og Helsingborg i Sverige.

Danmark er forhåndsplaceret til at spille i Herning hele vejen og er ligeledes topseedet ved mesterskaberne, der er historiens tredje VM i kvindehåndbold på dansk grund. På forhånd er også Tyskland placeret i Herning, mens det ligger fast, at Spanien og Holland åbner VM i Frederikshavn.

Lodtrækningen kan ses direkte på TV 2 Play. Den starter som nævnt 15.30 og forventes at vare godt en time.