Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard har cementeret sin plads som en af verdens bedste, idet han nu indtager andenpladsen på Det Internationale Cykelforbunds (UCI) opdaterede verdensrangliste. Dette sker efter en imponerende præstation, hvor han sikrede sig en samlet andenplads i Vuelta a España.

Vingegaard, der tidligere har vundet Tour de France to gange, er kun overgået af Tadej Pogacar på ranglisten. Denne seneste præstation har rykket Jumbo-Visma-rytteren to placeringer frem, og han er nu foran Remco Evenepoel fra Quick-Step og Mads Pedersen fra Trek.

Mads Pedersen har også tidligere skabt overskrifter med sin præstation. Han vandt i august Danmark Rundt, hvilket på det tidspunkt sendte ham op på en fjerdeplads på verdensranglisten. Pedersen har dog faldet en smule tilbage og indtager nu en femteplads.

Danmark har desuden yderligere en rytter i top-10, nemlig Mattias Skjelmose, der indtager en 10.-plads på listen. Dette understreger det markante danske aftryk i international cykelsport for tiden.

Det er værd at nævne, at Jakob Fuglsang tidligere har opnået en imponerende andenplads på verdensranglisten i både 2019 og 2020. Dette er den højeste individuelle placering, en dansk herrerytter hidtil har opnået.

Samlet set peger disse placeringer på en gylden æra for dansk cykelsport, hvor flere ryttere ikke blot deltager i, men også dominerer, de internationale cykelløb.