Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, reagerer positivt på det betydelige danske bidrag til Ukraine-fonden. Via Twitter deler han sit syn på, hvordan de ekstra milliarder kan styrke Ukraines militære kapacitet både på kort og lang sigt.

Zelenskyj udtrykker sin taknemmelighed over for Folketinget, den danske regering og den danske befolkning for beslutningen om at forøge Danmarks støtte til Ukrainefonden med yderligere 2,6 millioner dollars – svarende til cirka 20 millioner danske kroner. Han udtaler:

“Dette enorme bidrag vil yderligere styrke det ukrainske forsvars kapacitet, både på kort og mellemlangt sigt.”

Han understreger samtidig, at Danmark med denne finansielle forøgelse vil opfylde NATO’s krav om, at hvert medlemsland skal bidrage med to procent af landets BNP i støtte til forsvarsalliancen.

Efter nyheden om det forøgede danske bidrag har den fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) også givet udtryk for sin støtte på Facebook. Han fremhæver, at Danmark nu vil forøge bidraget med yderligere 7,5 milliarder kroner i år alene. Poulsen forklarer:

“Dette betyder, at Danmark faktisk vil opfylde NATO’s to procents målsætning i 2023 og 2024, da den militære støtte til Ukraine regnes med i Danmarks NATO-bidrag.”

Poulsen understreger, at denne beslutning sender et stærkt signal til Danmarks allierede om, at Danmark er en pålidelig partner. Han slutter med at sige:

“Vi står sammen med Ukraine i kampen for frihed.”