Fyns Politi har i går anholdt tre mænd for at salg af narko til bl.a. børn og unge i Svendborg. Det er den anden aktion i det lokale narkomiljø inden for kort tid. To af mændene, der blev anholdt, har fået en straksdom og den sidste blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Der er tale om tre mænd alle fra Svendborg Kommune:

A: en 19-årig mand blev varetægtsfængslet i 4 uger. Han er sigtet for videresalg af ikke mindre end 10,2 kg Hash og ikke mindre end 1,4 kg. kokain.

B: en 32-årig mand fik en straksdom på 2 ½ års ubetinget fængsel for videresalg af 500 gram kokain og 5 kg. hash og forsøgt videreformidling af 100 gram amfetamin. Manden blev varetægtsfængslet efter dom.

C: en 19-årig mand fik en straksdom på 1 års ubetinget fængsel for videresalg af 200 g kokain og 2 kg hash. Han blev varetægtsfængslet efter dom.

Mange af de personer, der er blevet solgt til, er børn og unge ml. 13-18 år.

– Det er ingen hemmelighed, at vi tager salg af narko til særligt børn og unge meget alvorligt, og at det er noget, vi har arbejdet meget aktivt på at sætte en stopper for. Derfor er jeg også tilfreds med, at de her tre personer er anholdt, og at de dermed er kommet væk fra gaden. De to straksdomme, der er blevet givet i dag sender også et stærkt signal om, at det har alvorlige konsekvenser at sælge stoffer. Det synes jeg, er et vigtig budskab at få ud, politikommissær Rasmus Tyllesen fra Fyns Politi.

Anholdelserne kommer efter at politiet har efterforsket mod de tre personer over en periode.

Grundlovsforhøret foregik i Retten i Svendborg og blev afholdt for lukkede døre.