Orkla Foods Danmark tilbagekalder 560 g Spaghetti Bolognese og 1000 g Beauvais Tomat Ketchup.

Orkla Foods Danmark har udsendt en tilbagekaldelse af 560g Spaghetti Bolognese, på baggrund af en fejl i produktionen, hvor nogle dåser er blevet etiketteret forkert. I stedet for den korrekte etiket, Spaghetti Napoli, har de fejletiketterede dåser fået påsat etiketten for Spaghetti Bolognese. Det er væsentligt at bemærke, at dåserne indeholder sennep, et allergen, som ikke er angivet på etiketten. Dette kan potentielt medføre en allergisk reaktion hos forbrugere, der indtager produktet.

Derudover har Orkla også tilbagekaldt 1000g Beauvais Tomat Ketchup, da der er risiko for en sur smag på grund af udviklingen af mælkesyrebakterier. En fejl hos en underleverandør kan have medført en mulig dannelse af mælkesyrebakterier i produktet. Dette kan ændre konsistensen og give tomatketchuppen en sur smag.

For Orkla Foods Danmark er forbrugernes sikkerhed og tryghed altafgørende. Derfor har de valgt at tilbagekalde de to produkter. Orkla opfordrer kunder, der har købt de pågældende produkter, til enten at kassere dem eller returnere dem til den butik, de er købt i.

Produkter, der tilbagekaldes:

560 gr. Beauvais Spaghetti Bolognese, med holdbarhedsdato 31.05.27   

1000 g. Beauvais Ketchup, med holdbarhedsdatoerne 02.07.2025

De berørte produkter er solgt til supermarkeder i hele landet, og de butikker, der har modtaget produkterne, er blevet informeret.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/