Den tidligere danske landsholdsmålmand og Club Brugge-legende, Birger Jensen, er død i en alder af 72 år. Jensen, der spillede 19 landskampe for Danmark i 1970’erne, havde en lang og succesrig karriere som målmand.

Birger Jensen spillede for den belgiske klub Club Brugge fra 1974 til 1988 og blev med sine 394 optrædener betragtet som en ægte legende i klubben. I løbet af sin tid i Belgien var Jensen med til at vinde fem belgiske mesterskaber og pokalturneringen to gange.

I 1978 nåede Jensen og Club Brugge finalen i Europa Cuppen, nu kendt som Champions League, hvor de dog måtte se sig slået af Liverpool. To år tidligere havde de ligeledes lidt nederlag i finalen i Uefa Cuppen.

På landsholdet kunne Birger Jensen måske have opnået flere kampe, hvis det ikke havde været for ansættelsen af Sepp Piontek som landstræner i 1979. Piontek krævede disciplin og var derfor ikke begejstret for den egenrådige og farverige Jensen, der også havde konflikter med sin klubtræner i Belgien, Ernst Happel. Som følge heraf valgte Piontek at satse på Ole Qvist fra KB i stedet.

Selvom Birger Jensen aldrig fejrede store triumfer med det danske landshold, huskes han stadig i Belgien for sin enestående indsats og karriere hos Club Brugge.