De kommende uger vil mange danskere tage på ferie i bil og med campingvogn. I perioder vil nogle veje derfor være præget af tæt trafik. Vejdirektoratet opfordrer til, at man kører uden for de mest trafikerede tidsrum og sætter ekstra tid af til rejsen – særligt i weekenderne.

Fredag 23. juni begynder skolernes sommerferie, og når klokken ringer ud for sidste gang på landets skoler, så indvarsler det også den uofficielle start på sommerferietrafikken.

Tusindvis af danskere vil pakke bilen og sætte kursen mod sommerhuset og grænserne hen over de næste syv uger. Derfor vil man opleve, at der i nogle perioder vil være mange biler på vejene. Det gælder særligt i weekenderne, hvor der er skiftedag i de danske sommerhuse.

Vejdirektoratet opfordrer til, at man kører hjemmefra i god tid og forsøger at undgå de mest trafikerede tidsrum. Det er også altid en god idé at holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på Trafikinfo.dk og lytte til P4 Trafik under køreturen.

Vejarbejde kan give forsinkelser

Trafikanter på E45 Østjyske Motorvej skal være opmærksomme på, at der i sommerferien bliver udført vejarbejde i begge retninger mellem 54 Ejer Bavnehøj og 55 Horsens N. Hastigheden er nedsat til 80 km/t, og der er indsnævrede vejbaner, hvilket betyder risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. 

På E20 Fynske Motorvej bliver der ligeledes udført vejarbejde. Det sker i begge retninger mellem 54 Vissenbjerg og 56 Ejby og betyder, at der kun er to spor farbare i hver retning samt en hastighedsnedsættelse til 80 km/t. Der kan være risiko for kødannelser og forlænget rejsetid på strækningen. Vejarbejdet med disse restriktioner forventes at vare til og med uge 26.

Sådan bliver trafikken i Tyskland

I sommerferien er der også planlagt vejarbejde flere steder på hovedfærdselsårerne i Tyskland. Vejdirektoratet opfordrer danske trafikanter til at tjekke deres rute, inden de tager afsted. Dette kan for eksempel ske via FDM eller tyske ADAC.

Læs FDM’s køprognose for Tyskland

Læs ADAC’s trafikinformation

Gode råd til trafikanter:

  • Kør uden for de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til din rejse.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen på Trafikinfo.dk.
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser, for eksempel ved vejarbejder.
  • Hav mad og drikkevarer med i bilen.
  • Lyt til P4 Trafik under din køretur.