Politiet skærpede i sidste uge midlertidigt indsatsen ved de indre danske grænser som følge af udviklingen i det aktuelle trusselsbillede. På anbefaling fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) har politiet besluttet at opretholde den skærpede indsats foreløbigt til og med torsdag den 17. august 2023.

Rigspolitiet har orienteret Justitsministeriet om, at Rigspolitiet – på anbefaling fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) – har fundet det nødvendigt at opretholde den midlertidigt skærpede indsats ved de indre danske grænser. Den skærpede indsats blev iværksat den 3. august 2023 og forventes indtil videre opretholdt frem til og med den 17. august 2023. Det betyder bl.a., at man fortsat vil kunne opleve stikprøvevis grænsekontrol i forbindelse med indrejse fra Sverige, og at grænsekontrollen mod Tyskland fortsat er intensiveret i denne periode.

PET oplyste i sidste uge, at den seneste tids koranafbrændinger har haft betydning for det aktuelle trusselsbillede. Derfor vurderede myndighederne, at det var nødvendigt at styrke fokus på, hvem der rejser ind i Danmark for at imødegå de aktuelle og konkrete trusler, som Danmark står overfor.

– Den seneste tids koranafbrændinger har betydning for det aktuelle trusselsbillede. Vi står i en alvorlig situation, hvor vi fortsat har behov for en skærpet kontrol ved de danske grænser for at imødegå de trusler, som Danmark står overfor. Jeg har noteret mig, at myndighederne har vurderet, at det er nødvendigt at opretholde den midlertidigt skærpede indsats ved de indre grænser. Regeringen og myndighederne følger fortsat udviklingen meget tæt, siger justitsminister Peter Hummelgaard.