Imens Stephanie Lose (V) skifter regionskontoret ud med et regeringskontor, bliver Bo Libergren (V) nu regionsrådsformand, men også Fredericias Pernelle Jensen (V) får en ny rolle i Regionen.

Jakob Ellemann-Jensens sygemelding og Stephanie Loses nye ministertitel medfører nu en større V-rokade, hvor blandt andet Pernelle Jensen bliver fungerende formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark.

Ellemann-Jensen og Lose under folketingsvalgkampen i 2022. Foto: AVISEN

Stephanie Lose, formanden for Regionsrådet, er blevet udnævnt til minister, indtil Jakob Ellemann-Jensen vender tilbage. Som følge heraf overtager Bo Libergren formandsposten i Regionsrådet midlertidigt. Dette betyder, at Libergren midlertidigt fratræder som formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen. Derfor er formandsposten blevet ledig, og den vil blive overtaget af Pernelle Jensen, indtil Ellemann vender tilbage.

Bo Libergren. Arkivfoto: AVISEN

– Jeg er meget glad, at de viser den tillid med, at jeg skal varetage formandsposten i perioden. Området betyder meget for mig, og grunden til jeg stillede op var det område. Jeg har siddet i udvalget det seneste år, hvor vi har arbejdet med en masse spændende sager, siger Pernelle Jensen.

Jensen, der også sidder i Fredericia Byråd, hvor hun blandt andet er gruppeformand for Venstre, har tidligere fungeret som ordinært medlem af udvalget, men nu har hun overtaget formandsposten, og dette indebærer nogle yderligere opgaver.

– Man skal stadig samarbejde med de andre i udvlaget. Bo Libergren er respekteret og erfaren, så det vil jeg prøve at føre videre. Jeg er vikar i den her periode, så vi skal fortsætte i det spor, vi var i. Jeg har bare taget opgaven til Bo kommer tilbage, siger hun og slutter:

– Jeg har arbejdet meget med regionsstoffet i denne periode. Nu får jeg lidt flere opgaver, og det er jeg rigtig glad for.

Herdis Hanghøi vil blive indkaldt som stedfortræder i regionsrådet for Stephanie Lose, ved et ekstraordinært møde der finder sted på tirsdag.

Det hele startede med sygemeldingen af Jakob Ellemann-Jensen, hvor Troels Lund Poulsen hurtig overtog opgaverne, men idet der ikke er udsigt til Ellemann-Jensens tilbagevending lige foreløbig, er Lose blevet opgraderet, og det medfører nu en rokade i Regionsrådet.