Rigtig mange benytter nytårsdag til en lang gåtur. I år bliver den frisk og lun. 2023 starter nemlig blæsende, og med en vejrrekord.

Vejret nytårsdag lægger op til indendørshygge, selvom det bliver lunt, med temp. mellem 6 og 11 grader. Mod nordvest dog kun mellem 3 og 7 grader.

Det lune vejr har med stor sandsynlighed bragt en ny varmerekord med sig, idet termometeret ved Abed på Lolland landede på hele 12,6 °C kl. 04.50 her til morgen! Den tidligere rekord lød på 12,4 grader og blev målt den 10. januar 2005 ved Sønderborg. Nu skal målingen på 12,6 °C verificeres af vores klimatologer, før den med sikkerhed kan godkendes som ny varmerekord for januar, fortæller meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

– Ellers venter der en 1. januar med mange skyer og især mod nord også regn, men efterhånden løsner det op i den sydlige del af landet hvor der også kommer perioder med lidt sol, og så er der godt gang i vinden sydvestfra. 2023 blev altså skudt i gang med både varme og blæst, og de følgende dage kører lidt i samme spor, men sidst på ugen kan kulde og sne igen ramme landet, rigtig godt nytår, slutter han.