Rasmus Bøgh Christiansen ser som ny formand frem til endnu tættere samarbejde med politikerne til gavn for regionens allermest sårbare borgere

Det bliver Rasmus Bøgh Christiansen fra Røde Kors, som fremover skal sidde for bordenden af Region Syddanmarks Udsatteråd. Til daglig er han leder af omsorgscenter Svalegangen i Middelfart. Det er et tilbud på et ophold på 14 dage til syge hjemløse og funktionelt hjemløse – dvs. borgere, som ikke kan benytte deres bolig – der er udskrevet fra sygehus, og som har brug for restitution. Omsorgscenter Svalegangen drives af Røde Kors.

Rasmus Bøgh Christiansen har været en del af Udsatterådet det seneste år og overtager formandsposten fra Kirkens Korshærs Britt Gaarn-Larsen, som fortsætter som menigt medlem.

-Jeg glæder mig til at fortsætte det vigtige arbejde med at sætte samfundets allermest udsatte på dagsordenen og til at komme endnu tættere på det politiske arbejde på området, siger Rasmus Bøgh Christiansen, som har hæftet sig ved det gode samarbejde i rådet.

-Det er slående, hvor enige vi er, hvilket er af stor betydning for vores muligheder og handlerum.

Udsathed kan dække over flere ting
Regionernes Udsatteråd rådgiver regionsråd og udvalg om samfundets allermest sårbare borgere, herunder stofbrugere og hjemløse, og senest er personer med dobbeltdiagnose et af de emner, der fylder. Men Rasmus Bøgh Christiansen minder om vigtigheden af, at Udsatterådet også forholder sig til fx borgere ramt af ensomhed.

-Det er vigtigt at understrege, at udsathed er flere ting, og at personer uden stofbrug eller diagnose også kan være udsatte alene i kraft af, at de føler sig ensomme. Dem skal vi også have med, når vi taler om udsathed, siger Rasmus Bøgh Christiansen.

Røde Kors er repræsenteret i alle fem regioners Udsatteråd. Det er første gang, Røde Kors får en formandspost i rådet. Rasmus Bøgh Christiansen blev valgt til formand fredag 26. maj.