Efter over to årtier i spidsen for Holsted Tigers’ speedwayhold og en stribe af mesterskaber, afslører klubben, at 46-årige Nicki Pedersen ikke får fornyet sin kontrakt. Superfinalen på Vojens Speedway Center bliver derfor Pedersens sidste løb i den sort og hvide trøje.

I en pressemeddelelse forklarer Holsted Tigers’ direktør, Preben Hansen, at beslutningen om ikke at forlænge kontrakten kommer i forbindelse med et ønsket generationsskifte.

– Nicki Pedersen har om nogen været synonymet med speedway i Holsted og har stået i spidsen for vores hold siden 2003, men vi har vurderet, at det er blevet tid til et generationsskifte, siger direktør Preben Hansen fra Holsted Tigers.

Pedersen, der også fungerer som dansk landstræner, har blandet følelser omkring beslutningen.

– Dialogen med klubben har været mangelfuld og uklar. Jeg fik først sent besked om klubbens beslutning, og jeg har ikke hørt argumentet om et generationsskifte i vores samtaler.

– Klubben og jeg har sportsligt haft en meget vanskelig sæson, men jeg har stadig været en af holdets mest scorende kørere. Men hvis der har været utilfredshed med min person eller mit bidrag, undrer det mig, at man ikke tidligere har ønsket at drøfte det ansigt til ansigt, siger Pedersen.