AC Horsens’ målmand Matej Delac oplevede en ubehagelig søndag eftermiddag på Aalborg Portland Park, da AC Horsens besøgte AaB. Horsens’ målmand skulle fire gange hente bolden ud af målet, mens nogle af hjemmeholdets tilhængere brugte ham som en menneskelig målskive, og kastede mad efter ham under hele kampen.

Efter 4-0-nederlaget udtrykte Delac sin utilfredshed med situationen på Twitter og kritiserede de madkastende fans. Kroaten påpegede, at der er mennesker i verden uden mad, og at det er sørgeligt at se sådan opførsel i 2023.

Matej Delacs omtalte Twitter-opslag.

Direktør i AaB, Jesper Dalum, undskyldte hurtigt over for Delac, og tog afstand fra de ansvarlige fans.

– Først og fremmest vil vi som klub beklage det fuldstændig over for Matej. Det er helt og aldeles uacceptabelt, det han har oplevet, fortæller Jesper Dalum til Bold.dk.

AaB’s direktør, Jesper Dalum, har fastslået, at den pågældende opførsel er fuldstændig uacceptabel, og at de ansvarlige personer skal straffes med både udelukkelse fra stadion og bøder. Han understregede, at klubben på ingen måde kan tolerere sådan en adfærd og udtrykte dyb beklagelse over situationen.

De tre point fra kampen var vigtige for AaB i deres kamp for at undgå nedrykning fra Superligaen. Holdet ligger nu kun ét point efter Horsens i nedrykningsgruppen.