Michal Kwiatkowski fra INEOS Grenadiers overraskede alle, da han triumferede på den udfordrende Grand Colombier i det 13. etape af Tour de France. Det var forventet, at etapen ville udløse et stort slag mellem klassementsfavoritterne Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar, men det store show fra disse ryttere udeblev.

De to favoritter og deres grupper kørte op ad det stejle bjerg i et kontrolleret tempo, og det var først på de sidste to kilometer, at der blev sat nogle enkelte, men ikke betydningsfulde angreb ind. Dette gav udbruddet mulighed for at kæmpe om sejren – en mulighed som Kwiatkowski greb og kørte alene i mål, efterlod resten af feltet bag sig.

På tredjepladsen, 50 sekunder efter Kwiatkowski, kom Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates, der havde leveret et eksplosivt angreb på den sidste kilometer, og krydsede målstregen fire sekunder foran Vingegaard. Pogacar fik også fire bonussekunder, og det udvidede hans forspring i klassementet til ni sekunder.

På andenpladsen, 47 sekunder efter Kwiatkowski, kom Maxim Van Gils fra Lotto Soudal, der også leverede en imponerende indsats på etapen.