I dag ankom Kong Frederik til Fredericia med Kongeskibet Dannebrog klokken 10:20 for at deltage i Royal Run. Efter ankomsten ved Østerstrand blev han mødt af et stort menneskehav, der var samlet for at hilse på kongen i det solbeskinnede Fredericia. Kongen skulle efterfølgende løbe one mile-distancen, og han glædede sig over at være en del af denne begivenhed i den historiske by.

Se og hør Kong Frederik her.

Kong Frederik ankom ud for Cirkelbroen, hvorefter han gik hen til den fremmødte presse, hvor satte følgende ord på ankomsten:

– Sikke en ankomst og velkomst, bredderne er skabt til at få en masse udsigt og udsyn, sagde Kong Frederik.

Han fortsatte med at fremhæve betydningen af Royal Run, der i år på landsplan har deltagerrekord med 95.106. Det er næsten 20.000 flere end sidste år.

– Jeg er glad for, som de andre år, at Royal Run vinder indpas og alle får et nummer og trækker i tøjet og bevæger sig og er sammen, og at vejret er med giver 7-10 procent mere i glæde og velbehag, forklarede Kong Frederik.

Kong Frederik glæder sig over opbakningen til løbet, men hvorfor det præcis er, at der bliver ved med at komme flere og flere deltagere, er der flere svar på, mener han.

– Der er masse af svar på spørgsmålene, men jeg ser det som en glæde, at folk trækker i et nummer og kommer og bevæger sig og anerkender at være sammen på den her måde, sagde Kong Frederik.

For kongen var dette løb en særlig oplevelse, da han aldrig før har løbet i Fredericia:

– Jeg glæder mig til at løbe i Fredericia, som jeg ikke har løbet i før, og jeg kender ikke Fredericia særlig godt til trods for, at det er en garnisonsby med stolte historiske træk, sagde han.

Afslutningsvis delte Kong Frederik sine forventninger til hans egen løbetur. I år går han ikke efter at løbe den hurtigt igennem.

– Vi er kommet til et punkt, hvor jeg skal have en glad dag, og jeg er omgivet af glade mennesker, som vil det samme som mig; få sved på panden og en sjov tur, sagde Kongen inden turen gik op mod startområdet.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/