Kolding bliver startby for 3. etape af Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed, Postnord Danmark Rundt. Det blev afsløret på Dansk Cykle Unions pressemøde hvor ruterne blev præsenteret.

I 2022 var det Tour de France, i 2023 var det Tour of Scandinavia, og i 2024 er det PostNord Danmark Rundt, der har henlagt en etape til det naturskønne område mellem Kolding og Haderslev.

– Kolding er en by med stor interesse for cykling, og det er en ære for os at være startby for Postnord Danmark Rundt. At få sådan et prestigefyldt cykelløb til vores by understreger Koldings rolle i cykelsporten i Danmark. Det sætter ikke blot Kolding på landkortet som et centrum for cykling, men giver også vores borgere og besøgende en enestående mulighed for at opleve spændingen ved et professionelt cykelløb tæt på. Dette event er en fantastisk måde at inspirere børn og unge til at cykle mere i hverdagen og engagere sig i cykelsporten. Vi ser frem til at byde cykelentusiaster fra hele landet velkommen og sammen fejre cyklingens glæder, siger Borgmester Knud Erik Langhoff.

Onsdag den 14. august klikker 133 ryttere i pedalerne til den 33. udgave af postnord Danmark Rundt. I dette års udgave bliver det med løbsstart på første etape i Holstebro, som et led i byens 750 års jubilæum. Dernæst er der besøg i både Ringkøbing og Vejle, før hele karavanen tager opstilling i Kolding fredag den 16. august, forud for starten på løbets sidste etape i Jylland.

Løbets tre første etaper afvikles i Jylland, hvorefter feltet rykker til Sjælland hvor rytterne, efter fem etaper og i alt 736,4 km, slutter i Bagsværd.

Postnord Danmark Rundt, der er rangeret som ProSeries løb på UCI’s Europe Tour, byder på nedenstående fem etaper:

•                     14. august | 1. etape: Holstebro – Holstebro, 13,7 kilometer. (Holdløb)

•                     15. august | 2. etape: Ringkøbing – Vejle, 230 km.

•                     16. august | 3. etape: Kolding – Haderslev, 178 kilometer.

•                     17. august | 4. etape: Store Heddinge – Holbæk, 180 kilometer.

•                     18. august | 5. etape: Roskilde – Bagsværd, 160 kilometer.

– Jeg er simpelthen superglad over, at Kolding er valgt som startby. Løbet har jo en kæmpe publikumsinteresse, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at gøre begivenheden til en kæmpe folkefest med masser af koldingenserne langs ruten til at heppe på rytterne. Der er en stigende interesse for cykelløb i Kolding Kommune, og især mange yngre har kastet deres kærlighed på cykelsporten. Kolding skal være en aktiv idrætskommune, og vi er godt på vej. Jeg lover, at Kolding den 16. august melder klar til at give den max gas, så 3. etape af Post Danmark får en rigtig god start fra kongebyen Kolding mod domkirkebyen Haderslev, siger formand for Sundheds- og Fritidsudvalget i Kolding Kommune, Birgitte Kragh.

Tredje etape: Kolding – Haderslev 178 km.

Efter præsentation af rytterne på Aksel Torv i Kolding midtby og den obligatoriske neutrale start, køres der til Gelballe, hvor dagens første bakkespurt er henlagt.

Når pointene er fordelt, køres retur gennem Kolding by og videre sydøst på mod Skamlingsbanken, Hejlsminde og Christiansfeld, hvor rytterne skal kæmpe om point til den grønne pointtrøje.

Direkte efter at den historiske UNESCO by Christiansfeld er lagt bag feltet, køres der mod sydvest til Vojens, hvor der ved Tørning Mølle igen skal dystes om vigtige point til bakketrøjen.

Fra Tørning Mølle begiver feltet sig nordøst om Haderslev, inden feltet ad små kringlede veje rammer rundstrækningen efter 138 km. Her venter der tre omgange på en 8,2 km lang rundstrækning, og det hele skal afgøres på den 1100 m lange målbakke på Chr. X’s vej.

At bakken er hård nok til at gøre en forskel, beviste Cecilie Uttrup Ludwig, da hun med en eksplosiv afslutning sikrede sig etapesejren på sidste etape af Tour of Scandinavia i 2023.

I forbindelse med Post Nord Danmark Rundt 2024 markerer Post Nord 400 års jubilæet for postvæsenet i Danmark. Som et kuriosum kan nævnes, at Kolding var det eneste sted foruden København, hvor man i 1624 ved postvæsenets etablering fik en postmester.

DELTAGENDE TEAMS:

UCI WORLD TEAMS

Team DSM–Firmenich

Team Alpecin-Deceuninck

UCI PRO TEAMS

Team Uno-X Mobility

Team Lotto Dstny

Team Q36.5 Pro Cycling Team

Bardiani CSF Faizanè – Pro Team

Team Flanders-Baloise

Team Novo Nordisk Pro Cycling

Team Bingoal BW

TDT-Unibet Cycling Team

Tudor Pro Cycling

CONTINENTAL TEAMS

PostNord Landsholdet

Team BHS-PL Beton Bornholm

Team Airtox – Carl Ras

Team Coloquick Cycling

Lidl – Trek Development Team

Team Coop – Repsol

Team Parkhotel Valkenburg

HRE Mazowsze Serce Polski Cycling Team