Til DM-ugens sidste dag var der linjeløb for både kvinder og mænd på plakaten, og her blev det Rebecca Koerner og Mattias Skjelmose, der kunne trække i de prestigefyldte dannebrogstrikoter.

– Det kilder helt vildt i maven. Det er først nede i sidste sving, hvor jeg ikke kan se nogen bag mig, det går op for mig, at jeg vinder, siger Rebecca.

Sådan lød ordene fra den rørte DM-vinder Rebecca Koerner, efter hun for første gang, siden hun startede sin cykelkarriere i 2020, kørte over målstregen som guldvinder.

Cykelløbene på de nordjyske veje blev fulgt tæt af medier og tilskuere på ruten hele vejen til målstregen i Aalborg. Og for rytterne var der mere på højkant end blomster, gavechecks og champagnesprøjt på podiet.

Vinderne sikrer sig nemlig også retten til at køre i den såkaldte dannebrogstrikot indtil næste års DM. Et synligt bevis på det nationale mesterskab, som man kan vise frem til cykelløb rundt om i verden.

Skelsættende Skjelmose 
Hos mændene vinder Mattias Skjelmose guldet efter en ny magtdemonstration. Dermed får han æren af at køre med de rød-hvide farver til Tour de FranceDagens helt store figther, Søren Kragh Andersen, satte ellers et voldsomt angreb ind på konkurrenterne i udbrydergruppen med 28 kilometer igen. Og så var der hul, som Kragh udnyttede til at skabe et forspring på 20 sekunder. 

Soloudbruddet varede dog ikke længe, før formstærke Mattias Skjelmose hurtigt buldrede ham op. Og med ti kilometer igen satte Mathias Skjelmose det afgørende angreb ind, hvorefter han fortsatte enemand helt ind over målstregen. 

-Jeg vidste, at hvis Kragh kom hele vejen til opløbet, så ville han slå mig. Så jeg blev nødt til at prøve og slå ham tidligere, udtaler den 22-årige DM-vinder og fortsætter:

-Jeg er så stolt lige nu, og jeg glæder mig så meget til at køre Touren. Det kan være, jeg fejrer det med at give kage til resten af holdet. Vi har en aftale om, at store sejre resulterer i bryllupskage til hele holdet.

Fakta om DM-ugen

• DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.

• Over 200 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Aalborg den 21.-25. juni 2023.

• DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, SUP, rally, golf, wakeboard og meget andet.

• Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg