Havnedirektør Rune D. Rasmussen fra ADP A/S er på en mission, og Fredericia og hele Trekantområdet, ja helt til grænsen til Esbjerg og nord for Fredericia spiller en rolle. Det forklarede havnedirektøren på en rundtur til fredericianske virksomheder som Crossbridge Energy, Everfuel, Airco Process Technology og havnen selv. Budskabet om de innovative teknologier, der findes i Trekantområdet skal spredes.

Fredericia og Trekantområdet har virkelig en unik mulighed for at bidrage til den grønne omstilling, det har Rune D. Rasmussen mange gange slået fast.

Der var en populær rundtur. Forrest, Rune D. Rasmussen, ADP A/S. Foto: AVISEN

– I vores område står vi over for udfordringen, at vindenergi ofte dominerer dagsordenen, mens vores budskaber undertiden kan gå tabt i mængden. Det er afgørende, at vi skaber en dialog og debat omkring vores energiproduktion, og det er derfor, vi har arrangeret tre informative ture i denne uge, fortæller Rune D. Rasmussen, CEO for ADP A/S

Formålet med disse ture er at formidle og sprede viden om de teknologier, regionen har at byde på, herunder arbejdet med brint- og CO2-teknologier.

– Det er afgørende, at vi skaber dialog og debat omkring vores energiproduktion, og netop af denne årsag har vi i denne uge arrangeret tre informative ture. Formålet med disse ture er at formidle og sprede viden om de teknologier, vi har at byde på, herunder vores arbejde med brint- og CO2-teknologier. Sektoren for vedvarende energi undergår en grøn revolution, og hvis vi formår at samle et publikum på 300 mennesker, så er det vores ansvar at oplyse dem, siger Rasmussen.

Besøgende er ofte imponerede over det, de ser, men de stiller også mange spørgsmål. Mens vindmøller er lette at forstå for de fleste, kan konceptet med Power-to-X (P2X) teknologier virke komplekst for nogle.

– Hver gang en gæst besøger os, er deres første reaktion ofte: ‘Hvor er det imponerende!’ Men de stiller også spørgsmål – hvorfor har de ikke hørt mere om dette? Når de passerer vindmøller, er det til at forså for dem, men konceptet med Power-to-X (P2X) teknologier kan virke komplekst, lyder det fra havnedirektøren.

Det er derfor, det er så afgørende for Rasmussen og hans kolleger at formidle deres budskaber og skabe forståelse for det arbejde, de gør.

– Det er vores rolle at forklare det – vi skal fortælle vores historie, og vi har brug for støtte til at gøre det. Gentagelse er nøglen, når vi skal sikre, at budskabet om vores grønne initiativer når ud, konkluderer han.

Læs også: