Fyns Politi oplyser, at man er kørt til en hændelse ved Nordisk Films Biograf i Odense Banegårdscenter (OBC) her til aften, hvor flere gæster blev ramt af hosteanfald og vejrtrækningsproblemer angiveligt på grund af noget i luften. Situationen er under kontrol, men biografen er lukket ned for i aften.

Omkring kl 18.40 fik Fyns Politi en melding om flere gæster i biografen i Odense Banegårdscenter, som havde fået hosteanfald og måtte forlade biografen. Politi og beredskab var fremme kort efter og fik med god hjælp fra biografens personalet alle gæster ud af biografen. Vagtchef Bjarne Tykgaard fortæller, at alle gæster har forladt stedet nu, mens politi og brand afsøger området. Han fortæller også, at situationen er blevet håndteret helt efter bogen af biografens personale.

Hverken beredskab eller politi har kunnet konstatere noget giftigt i luften. Hypotesen er, at der er tale om en peberspray eller lignende, der er blevet brugt på stedet og derefter har spredt sig via ventilationssystemet, men nu skal undersøgelserne gøres færdige.

Ingen indikationer på giftig luft

Fyns Politi og det øvrige beredskab har ingen indikationer på, at gæsterne har indåndet giftig luft, men for at være på den sikre side, bør man søge læge, hvis man stadig har vejrtræningsproblemer eller andre sygdomssymptomer efter besøg i biografen i Banegårdscentret i Odense omkring kl 18.30-18.45. I så fald beder Fyns Politi om, at man kontakter lægevagten, ligesom vi beder om, at man kontakter os i Fyns Politi på telefon 114.

– Vi har ingen meldinger om, at nogen gæster er kommet yderligere til skade eller er blevet decideret syge, men vi vil gerne være sikre, og derfor kommer vi med den her opfordring, siger vagtchef Bjarne Tykgaard

Fyns Politi efterforsker nu episoden, og har derfor ikke yderligere på nuværende tidspunkt.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/