FC Fredericia nedlagde endnu en gang et hold, der har ambitioner og et budget, som signalerer, at de vil være med, hvor det er sjovt. Denne gang fik det ud over Vendsyssel, som tabte 4-2 til fredericianerne.

De to hold ankom til opgøret med en sejr i bagagen fra sæsonens første kamp. FC Fredericia havde triumferet med en 3-1 sejr på udebane mod oprykningskandidaterne AC Horsens, hvilket gav dem en stærk start på sæsonen. Vendsyssel havde ligeledes fået en forrygende start ved at besejre FC Roskilde med en overbevisende 3-0 sejr på hjemmebane.

Vendsyssel betragtes som en potentielt stærk konkurrent i kampen om oprykning, især på grund af de væsentlige forstærkninger, de har tilføjet til deres trup denne sæson. Med spillere som Gustav Mortensen, Mikkel Lassen og ikke mindst den erfarne Kasper Kusk, har de øget deres chancer markant. Disse tilføjelser gjorde, at der ventede FC Fredericia en udfordrende kamp mod et Vendsyssel-hold, som var fast besluttet på at fortsætte deres gode form.

FC Fredericia kom til kampen med samme startopstilling, som havde sikret dem en imponerende 3-1 sejr over AC Horsens i den forrige runde. Cheftræner Michael Hansen valgte at fastholde den succesfulde formation, idet han ønskede at se mere af det spil, som især i anden halvleg havde vist sig effektivt og dominerende. Hans tillid til de samme spillere og den samme taktik understregede hans ønske om at skabe kontinuitet og stabilitet i holdets præstationer.

På den modsatte side havde Vendsyssel foretaget en enkelt, men potentielt betydningsfuld ændring i deres startopstilling. Adam Ahmad, som startede i den første kamp, blev rykket til bænken. Hans plads blev overtaget af Lasse Steffensen, som havde imponeret i sin seneste optræden. Steffensen blev skiftet ind i pausen i kampen mod FC Roskilde og markerede sig med en vigtig scoring. Denne præstation sikrede ham en startplads i opgøret mod FC Fredericia, hvor Vendsyssels træner håbede på, at Steffensens målscorende form kunne give holdet en ekstra kant og offensive muligheder i en kamp, der på forhånd var forventet at blive tæt og udfordrende.

Med begge hold i topform og med taktiske beslutninger, der afspejlede en klar strategi fra begge træneres side, var scenen sat til en intens og spændende kamp. FC Fredericia håbede på at bygge videre på deres momentum, mens Vendsyssel var opsat på at fortsætte deres gode start og vise, hvorfor de anses som en dark horse i oprykningskampen.

Allerede tidligt i kampen, nærmere bestemt i det 7. minut, opstod en stor chance for Vendsyssel. Efter en fejl af Lindekilde, der ikke fik ordentligt træf på bolden i en clearing, endte bolden hos Kasper Kusk. Kusk fik mulighed for at afslutte tæt på mål, men hans skud blev blokeret. Det efterlod Vendsyssel med et hjørnespark, hvilket øgede presset på FC Fredericias forsvar i de indledende minutter.

Efter et stort pres fra Vendsyssel i kampens indledning, fik FC Fredericia deres første chance til at true Vendsyssels mål efter 13 minutters spil. Gustav Marcussen blev sat op af en velspillende Bøndergaard, der med et præcist aflæg spillede Marcussen fri til et skudforsøg. Marcussen tog bolden til sig og afsluttede hurtigt, men hans skud gik desværre forbi mål. Selvom afslutningen ikke resulterede i en scoring, viste det, at FC Fredericia begyndte at finde rytmen og skabe muligheder foran Vendsyssels forsvar.

Potentielle straffespark blev ikke dømt

Et par minutter senere fik FC Fredericia muligheden og fangede Vendsyssel i en hurtig omstilling. Agon Mucolli leverede en aflevering til Gustav Marcussen, der tøvede et øjeblik, men tog kontrol over bolden i feltet. Mens Marcussen manøvrerede for at få en god afslutning, blev han væltet omkuld. På trods af de massive protester fra både spillere og tilskuere forblev dommer Jonas Bøgelunds fløjte dog tavs. Dette kontroversielle øjeblik tilføjede yderligere intensitet til kampen og skabte en bølge af følelser på banen.

29 minutter inde i opgøret viste Kasper Kusk sin skarpe spilforståelse ved at sende en perfekt aflevering på tværs af banen til Lucas Jensen. Jensen modtog bolden i feltet, men blev straks nedlagt af Jakob Jessen. Det lignede et klokkeklart straffespark til Vendsyssel, men dommerens fløjte forblev tavs. Endnu mere afgørende for kampens videre forløb var, at Jessen undgik at få endnu et gult kort, hvilket ellers ville have sendt ham tidligt i bad, da han allerede havde modtaget en advarsel tidligere i kampen. Dette øjeblik kunne have ændret kampens dynamik drastisk, men i stedet fortsatte spillet uden nogen ændring i spillertruppen.

Målfest før pausen

FC Fredericia kom efterfølgende i front. Det skete efter 33 minutters spil. Anders Dahl satte gang i angrebet ved at drive bolden fremad langs højre side af banen. Han forsøgte sig med et skud fra kanten af feltet, men bolden blev afrettet. Denne uventede drejning sendte bolden hen til Gustav Marcussen, som hurtigt afsluttede mod mål. Vendsyssels målmand, Lasse Schultz, leverede en redning, men kunne kun sende bolden ud i feltet som en returbold. Agon Mucolli reagerede lynhurtigt og kom først på returen, hvor han med et køligt overblik fandt en helt fri Oscar Buch. Uden at tøve sendte Buch bolden i nettet og scorede til 1-0 mod sin gamle klub, Vendsyssel, hvilket satte ekstra krydderi på målet.

Kort før pausen, i det 43. minut, udlignede Vendsyssel på spektakulær vis. Lasse Steffensen modtog bolden i feltet og uden tøven sendte han den direkte i mål på førsteberøring. Det var et vanvittigt flot mål, der fik publikum til at måbe og bragte stillingen op på 1-1, men det var ikke stillingen ved pausen, da FC Fredericia ville det anderledes.

I første halvlegs overtid slog FC Fredericia til igen og bragte sig foran med 2-1. Agon Mucolli drev bolden fremad med stor beslutsomhed og fandt vej ind i feltet. Her leverede han en præcis aflevering til Oscar Buch, der igen viste sin målnæse og sendte bolden i kassen. Med dette mål mod slutningen af første halvleg sikrede FC Fredericia sig en vigtig føring og skabte optimisme før anden halvleg.

Allerede fem minutter inde i anden halvleg kom Vendsyssel tilbage i kampen med en flot udligning. Oskar Öhlenschlaeger modtog bolden på kanten af feltet og med et præcist skud sendte han bolden i nettet til 2-2. Dette mål bragte ny spænding ind i opgøret og satte scenen for en intens anden halvleg, hvor begge hold nu jagtede føringen.

FC Fredericia svarede igen

Målet til Vendsyssel slog dog ikke FC Fredericia, da de fortsatte med at presse på for at komme foran igen. Med 20 minutter tilbage af opgøret lykkedes det. Agon Mucolli, som havde været en konstant trussel gennem hele kampen, leverede et præcist indlæg ind i Vendsyssels felt. Asbjørn Bøndergaard timede sit løb perfekt og steg højest til bolden, som han headede sikkert i mål bag Vendsyssels keeper, Lasse Schultz. Dette mål bragte FC Fredericia foran med 3-2 og satte dem i en fordelagtig position i de sidste afgørende minutter af kampe.

Seks minutter før tid fjernede indskiftede Eskild Dall enhver tvivl om udfaldet og cementerede FC Fredericias sejr. Efter at have modtaget bolden i feltet fra en skarp vinkel, udviste Dall imponerende teknisk kunnen og beslutsomhed. Han trak hurtigt af og sendte en kraftfuld kanon af et skud afsted, som fløj ind i målet bag Vendsyssels keeper, Lasse Schultz. Det spektakulære mål bragte stillingen op på 4-2 til FC Fredericia og udløste jubel blandt tilskuerne og holdkammeraterne. Med denne scoring sikrede Dall ikke blot sejren, men satte også et flot punktum på en intens og underholdende kamp, hvor Fredericia endnu en gang viste deres offensive styrke

Mikkel Lassen var tæt på at bringe spændingen tilbage i kampen i det 90. minut, da han fyrede et kraftfuldt skud afsted, der ramte stolpen. Bolden var helt uden for FC Fredericias keeper, Mattias Lamhauges, rækkevidde, men skuddet prellede af på træværket, og dermed endte kampen 4-2 til FC Fredericia, der nu er det eneste hold med maksimum point i NordicBet Ligaen sammen med OB.

Kampfakta

FC Fredericia – Vendsyssel 4-2 (2-1)

33 minutter: 1-0, Oscar Buch
43 minutter: 1-1, Lasse Steffensen
45 minutter: 2-1, Oscar Buch
50 minutter: 2-2, Oskar Öhlenschlaeger
70 minutter: 3-2, Asbjørn Bøndergaard
84 minutter: 4-2, Eskild Dall