Mandag kom det frem, at Fredericia Kommunes kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal er hjemsendt, og at det formentlig ender med en afskedigelse. Nu bekræfter Kirkedals fagforening, at de er i dialog med Fredericia Kommune om en fratrædelsesaftale.

Camilla Nowak Kirkedal er ifølge AVISENs oplysninger hjemsendt, mens sagen pågår. Fredag klokken 14:00 afholdes der et ekstraordinært byrådsmøde, hvor kommunaldirektørens fremtid er oppe at vende. Mødet bliver lukket for offentligheden, men det peger i retning af, at det ender med en afskedigelse af Camilla Nowak Kirkedal.

Indtil nu har ingen i Fredericia Kommune ønsket at bekræfte hjemsendelsen officielt, ligesom der heller ikke er kommet nogle begrundelser for beslutningen. Men efter at AVISEN har kontaktet kommunaldirektørens fagforening, er det nu bekræftiget, at der er en sag:

– Djøf er i dialog med arbejdsgiveren om at indgå en fratrædelsesaftale på vegne af kommunaldirektøren. Vi har ikke yderligere kommentarer, siger Torben Gross, pressechef i Djøf.

Dermed skal Fredericia Kommune med stor sandsynlighed se sig om efter en ny kommunaldirektør efter, at Camilla Nowak Kirkedal fik stillingen på permanent basis i kølvandet på borgmestersagen, der kostede daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe jobbet. På det ekstraordinære byrådsmøde forventes det, at de folkevalgte medlemmer skal drøfte hjemsendelsen. Alt tyder på at der er forskellige holdninger til beslutningen, men samtidig også, at der er et stort flertal bag denne.

På trods af de kommende drøftelser mellem byrådsmedlemmerne om Camilla Nowak Kirkedal, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at offentligheden får flere oplysninger om bevæggrundene. I forvejen ønsker ingen at udtale sig om forløbet. Ligeledes er det ekstraordinære møde lukket for offentligheden. Djøf har med held bistået den forhenværende kommunaldirektør, Annemarie Zacho-Broe, der netop endte med at blive afløst af den nuværende kommunaldirektør. Byrådsmedlemmerne har derfor en klar interesse i, at sagen ikke ender i medierne, sådan som det var tilfældet forrige gang. Men netop på grund af den tidligere sag er der stor opmærksomhed på ledelsesproblemerne i Fredericia Kommune, der trækker spor helt tilbage til 2019.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/