Fredericia har været skueplads for to omfattende brande i nat, der har krævet en stor indsats fra TrekantBrand. Brandene opstod ved Dinos Legeland og Fredericia Banegård, og politiet har anholdt en person i sagen.

Alarmen gik først klokken 01:03, hvor en brand var opstået i en varebil ved Dinos Legeland. Kort efter, klokken 01:40, blev brandvæsnet kaldt ud til Fredericia Banegård, hvor el-busser var i flammer. Begge brande krævede intensiv indsats fra TrekantBrand.

Selvom brandvæsnet oprindeligt troede, at de havde situationen under kontrol, blussede branden ved Dinos Legeland på Nørrebrogade op igen klokken 06:55. TrekantBrand måtte derfor rykke ud igen for at sikre området.

Sydøstjyllands Politi har bekræfter, at en person er blevet anholdt i forbindelse med begge brande.

– Vores største fokus var at få vedkommende med ind, og nu skal vi klarlægge overvågningen, hvor vi skal se, om det er vedkommende, der står bag begge brande, udtaler vagtchef Rune Nielsen.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at slukningsarbejdet ved branden ved banegården forventes at vare frem til omkring kl. 12. Deres primære fokus har indtil videre været at få styr på brandsituationen, og næste skridt i efterforskningen vil være at gennemgå overvågningsmateriale.

Med en person nu anholdt og sigtet i sagen, vil politiets arbejde fortsætte med at afklare de præcise omstændigheder for de to brande. Dette vil inkludere yderligere undersøgelser. Der har været et stort opbud af politi i løbet af natten, der har arbejdet på at sikre spor og få kontrol over situationen. Skaderne på busserne og bygningen ved Dinos Legeland er betydelige på grund af ildspåsættelserne.