Familien Berthelsen fra Fredericia, som tidligere i denne uge blev ramt af et voldsomt uvejr under deres ferie ved Gardasøen i Italien, har endelig fundet noget lys i mørket.

Familien blev overrasket af en haglstorm, der efterlod deres spritnye bil og elskede campingvogn i ruiner. Haglklumper på størrelse med mandariner smadrede bilens glastag og campingvognens ovenlysvinduer, hvilket førte til et desperat behov for reparationer.

Familien oplevede pludselig et totalt ferie-mareridt, da de blev ramt af en haglstorm. Deres spritnye bil og campingvogn, der skulle have været grundlaget for en fantastisk ferie, var nu smadret af kæmpe haglklumper – nogen af dem på størrelse med mandariner. Campingvognens ovenlysvinduer, der skulle have lyst deres feriedage op, var nu smadret til ukendelighed. Og bilens glastag, der skulle have givet dem udsyn til det smukke italienske landskab, var nu blot et minde.

Familiens nye bil, som de havde glædet sig til at køre i, var nu blevet ødelagt. Glastaget, der skulle have lyst ind i bilen, var nu splintret til tusinde stykker, og de stod tilbage med udsigten til en stor regning og en masse bøvl for at få den repareret.

Efter haglstormen måtte Dan Berthelsen forsøge at finde de nødvendige reservedele til at fikse bilens tag. Han tog rundt til forskellige lokale værksteder, men det var svært at finde den rigtige dem, og han fik ikke meget hjælp af Italienerne. Han indså hurtigt, at det ikke var nogen let opgave, de stod overfor.

Men da det så allerværst ud, og de næsten havde givet op, kom hjælpen pludselig fra en uventet kant.

Mads og Maria fra Tørring hørte om Berthelsens nødråb, og de samlede et glastag op i Vejle og kørte det hele vejen til Gardasøen. Ankomsten af glastaget gav familien mulighed for at foretage de nødvendige reparationer på bilen.

– Mads og Maria fra Tørring, de var simpelthen fantastiske. De stod op før solen, samlede et glastag op i Vejle og kørte så direkte ned til os. Vi fik sat det nye glastag på bilen, og ved 22-tiden var den igen tæt. Du kan tro, at vi alle pustede lettet ud! De er rigtig gode venner, de er. De tog turen herned, bliver kun i to nætter, og så kører de hjem igen. Det siger mig, at de kun gjorde alt det her for vores skyld. Jeg kan slet ikke sige, hvor taknemmelig jeg er, siger Dan Berthelsen, far i familien, tydeligt taknemmelig.

Selvom uvejret har efterladt en betragtelig mængde skader, har familien været i stand til at genoprette en vis normalitet takket være den generøse indsats fra Mads og Maria.

– Sådan her og nu begynder vi virkelig at mærke, at livet begynder at vende tilbage til en vis normalitet hernede. Vores bil er nogenlunde repareret, så sikkerheden og trygheden er genoprettet. Det giver os en vis ro i maven, og det føles som om, at vi kan trække vejret lidt lettere. Vi begynder at kunne fokusere på andre ting end skaderne fra uvejret. Det er virkelig en utrolig følelse, og det er stort set kun muligt, med al den støtte og velvilje hjemmefra, uddyber Dan.

Trods den hårde start på deres ferie, har Berthelsens besluttet sig for at fortsætte deres ophold ved Gardasøen, styrket af den støtte og generøsitet, de har modtaget.