Det danske meteorologiske institution (DMI) forudser, at den kommende lørdag vil være sommerens hidtil varmeste dag. En varmfront er forventet at passere landet natten til lørdag, bringende en smule regn og en meget varm luftmasse.

Denne varme luftmasse, sammen med et relativt klart himmelbillede over østlige områder, giver optimale betingelser for betydelige temperaturstigninger. På Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, kan temperaturerne nå op på omkring 30 grader.

I modsætning til de østlige egne, vil de vestlige dele af landet opleve mere skydække, hvilket vil dæmpe varmen en smule. Her forventes temperaturerne at ligge mellem 20 og 25 grader.

Dog er denne varmebølge kortvarig. Allerede lørdag aften og natten til søndag vil en koldfront passere, bringende regn- og tordenbyger samt kraftige vindstød med sig.

DMI forudser, at søndagen vil byde på en betydelig afkøling med spredte byger, enkelte solskinsperioder og temperaturer mellem 18 og 23 grader. Dette vil sandsynligvis være en velkommen ændring for dem, der finder lørdagens høje temperaturer en smule overvældende.