Den idylliske danske sommer bliver midlertidigt afbrudt. DMI’s vagthavende meteorolog Hans Peter Wandler varsler kraftige tordenbyger, lokale skybrud, hagl og vindstød over store dele af Danmark.

– Der er varsel for skybrud, hagl, torden og kraftige vindstød, for den nord- og østlige del af Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

Det er en koldfront, der fra vest er på vej til at passere landet i løbet af dagen, som ifølge Wandler, vil forårsage denne markante vejromvæltning. Dog er der usikkerhed omkring præcis, hvor de kraftigste byger vil ramme.

– Grundet solopvarmning i løbet af dagen ser det ud til at fronten intensiveres mens den bevæger sig længere mod øst, og derfor ser det ud til at bygerne kan blive kraftigst over Nord- og Østjylland samt Sjælland og Lolland-Falster, siger Wandler, han tilføjer.

– Her vil der kunne falde 25-35mm på 30 min. På Sjælland og Lolland-Falster med vindstød på 15-23 m/s. I resten af landet med vindstød mellem 15-20 m/s. Foruden skybrud og vindstød kan bygerne være ledsaget af hagl og torden.

DMI’s udmelding kommer, mens mange danskere har startet sommerferien, og det gode vejr har indtil nu budt på mange udendørsaktiviteter. Den pludselige ændring kan forstyrre planer, og derfor opfordres det at tage forbehold og holde sig ajour med den aktuelle vejrudvikling.

– Vi følger situationen og opdaterer efter behov, afslutter Wandler.

Alle borgere rådes til at følge med i DMIs opdateringer og agere i overensstemmelse hermed, for at sikre sikkerhed og velbefindende under det omskiftelige vejr.

Som altid er det vigtigt at være forberedt på skiftende vejrforhold, og i dette tilfælde kan det være en god idé at flytte arrangementer indendørs, og generelt være varsom, hvis man skal færdes ude i det fri.