En mand ringede onsdag formiddag til landsretten i Viborg og fortalte, at han havde placeret en bombe i bygningen. Landsretten blev derfor evakueret, mens politiet undersøgte området.

Klokken var cirka 9.15 i dag, onsdag den 17. maj 2023, da Midt- og Vestjyllands Politi fik en anmeldelse om en trussel mod Vestre Landsret, der ligger på Asmildklostervej i Viborg. Landsretten havde kort forinden fået et opkald fra en mand, der hævdede at have placeret en bombe i landsretten.

Politiet rykkede talstærkt ud, landsretten blev evakueret, og de, der befandt sig i nærliggende bygninger fik besked på at holde sig inden døre og holde sig væk fra vinduer, der vender over mod landsretten. Også et stykke af Randersvej var afspærret i forbindelse med indsatsen.

Afspærringer ophævet om eftermiddagen

Politiet arbejdede på stedet til ud på eftermiddagen og gennemgik blandt andet landsretten med sprængstofhunde. Politiet fandt dog ikke noget farligt eller mistænkeligt på stedet, og omkring klokken 15.30 blev de sidste afspærringer ophævet.

– Det tager selvfølgelig noget tid, når vi skal have gennemgået et område på den måde, og vi beklager de gener, det har haft for landsrettens personale og gæster og andre i området. Men vi tager altså ingen chancer i sådan en situation, fortæller fg. vicepolitiinspektør Tue Nissen, der har ledet politiets indsats.

Natten til tirsdag den 16. maj 2023 var landsretten i Viborg udsat for hærværk. Om der er sammenhæng mellem hærværket og dagens trussel, er det for tidligt at sige noget om.

– Det er naturligvis noget, der indgår i vores efterforskning, og den fortsætter jo, selv om der ikke var nogen bombe i landsretten. Vi ser med stor alvor på sådan en trussel, lyder det fra Tue Nissen, fg. Vicepolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Har du oplysninger, som kan hjælpe politiet med at opklare sagen, så ring til Midt- og Vestjyllands Politi på 114.