I anledning af Tuborg Classics 30 års jubilæum lancerer Carlsberg Danmark nu en alkoholfri variant af den populære øl.

Siden 1993 har danskerne kunnet slukke tørsten i en Tuborg Classic og efter 30 år i glassene, er den blandt danskernes mest foretrukne øl. Og nu kan man også slukke tørsten i en alkoholfri variant, som lanceres i forbindelse med Tuborg Classics 30-års jubilæum.

– Efter 30 år er Tuborg Classic populær som aldrig før, så vi er utroligt glade for, at vi nu kan tilbyde danskerne en kold Tuborg Classic uden alkohol. Den alkoholfri variant er stadig brygget på en mørkere malt end en almindelig pilsner og har derfor en lidt sødere og fyldigere smag, siger Nanna Leth, senior brand manager for alkoholfri øl hos Carlsberg Danmark.

Tal fra Bryggeriforeningen viser, at Classic-øl generelt er i fremgang. På bare to år er er salget af den mørkere øl steget med 21%.

– Da Tuborg Classic for første gang blev lanceret for danskerne i 1993, var der slet ikke noget, der hed Classic. Nu er omtrent hver sjette solgte øl en Tuborg Classic så vi er stolte over at have været med til at skabe kategorien og nu bidrage med vores bud på en alkoholfri Classic, siger Nanna Leth.

Den nye alkoholfri Tuborg Classic er leveret til landets dagligvarebutikker og barer i løbet af denne uge, og giver danskerne endnu et alkoholfrit alternativ de kan skåle foråret og sommeren ind, når de mødes med venner og familie.

Alkoholfri øl storhitter

Siden 2014 har et stigende antal danskere skænket en alkoholfri øl i glasset, og hos Carlsberg Danmark har man en ambition om at have endnu flere alkoholfri øl på landets butikshylder og bardiske.

– Vi har et stort udvalg af alkoholfri varianter og en andel på næsten 45 pct. af markedet for alkoholfri øl, men vi vil udvide segmentet med endnu flere alkoholfri øl . Vores ambition er, at alle forbrugere skal vide, at der altid er et alkoholfrit alternativ inden for vores største ølbrands, siger Charlotte Damgaard, marketingansvarlig for alkoholfri øl hos Carlsberg Danmark.

Alkoholfri øl må have en alkoholprocent på max 0,5%. I den kategori har bryggeriet Carlsberg Nordic Pilsner, Carlsberg Nordic Ale, Tuborg Grøn Nul, Tuborg NUL Mango/Passion, Tuborg NUL Citrus, 1664 Blanc Alkoholfri og Brooklyn Special Effects Hoppy Lager. Og nu også Tuborg Classic 0,0.