Med en sikker sejr mod Egypten i den sidste mellemrundekamp ved VM møder danskerne Ungarn i kvartfinalen. Dermed undgår Danmark de svenske VM-værter.

Danmark steppede for alvor op ved VM. Efter en sløj forsvarsindsats mod Kroatien, og en ikke prangende kamp mod upåagtede USA, var det et helt andet dansk hold mod Egypten.

Meget skulle gå galt, hvis Danmark ikke ville gå videre til kvartfinalen, men en førsteplads i mellemrunden ville betyde, at Danmark undgår Sverige, som på papiret ville være en sværere modstander. Det var til at se fra start. Niklas Landin lukkede fuldstændig af i det danske mål, og forsvaret med Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup, havde indstillet sig godt på de egyptiske angrebsspil.

Det gav danskerne en føring på 9-3, og selvom egypterne fik lidt mere gang i målscoringen, var den danske koncentration i højsædet. Ikke på noget tidspunkt blev Egypten lukket tilbage i kampen. Stillingen ved pausen lød på 17-12, og i anden halvleg nåede den op på både 22-14 og 27-19.

Undervejs i opgøret blev det til spilletid til både Niclas Kirkeløkke og Rasmus Lauge, der for første gang kom i aktion under VM-slutrunden. Defensivt skulle Kirkeløkke aflaste Mathias Gidsel, og angrebsmæssigt endte Kirkeløkke med at stå en fløj for at danskerne undgik en forsvars-angrebsudskiftning. For Lauges vedkommende blev det også til spilletid i begge ender af banen.

Mod slutningen af kampen fik egypterne pyntet lidt på resultatet, der endte med at blive en dansk sejr på 30-25. Det betyder, at Danmark på onsdag spiller VM-kvartfinale på onsdag mod Ungarn.