Klokken 20:30 spiller Danmark første kamp ved VM-slutrunden. Det sker mod Belgien, som næppe kommer til at yde den store modstand, men på længere sigt skal det danne vejen for, at danskerne som det første hold nogensinde kan vinde det tredje VM i træk.

En ny epoke startede, da Danmark vandt VM i 2019 på hjemmebane. For første gang nogensinde vandt Danmark en VM-slutrunde, og det skete på suverænvis. I semifinalen i Hamburg blev de ellers mægtige franskmænd udspillet, og i finalen i Jyske Bank Boxen var danskerne Norge overlegne. 

Ved VM 2021 var danskerne ved at ryge ud i kvartfinalen mod Egypten efter ellers at have været suveræne, men efter straffekastkonkurrence lykkedes det at vinde kampen, og i semifinalen blev Spanien besejret inden, at Sverige blev nedlagt i finalen.

Nu venter et nyt VM. Flere gange har Frankrig vundet VM to gange i træk, men det er aldrig lykkedes dem at vinde tre i træk, hvorfor Danmark kan skrive sig ind i historien som det første hold, der opnår den bedrift.

I gruppespillet venter der ikke den store modstand i kampene mod Bahrain og Tunesien, men i den videre færd i turneringen kommer danskerne til specielt til at skulle duellere med Sverige, der i 2022 vandt EM-guld efter en finalesejr mod Spanien. Netop de to hold bliver formentlig de største udfordringer for Danmark på den længere bane sammen med Frankrig, mens Island står som en dark horse, som kommer med en trup, der hvis alt spiller, kan komme langt.

I første omgang gælder det for Danmarks vedkommende dog VM-åbningskampen mod Belgien, der spilles fredag klokken 20:30.