Medlem af regionsrådet i Region Syddanmark og Fredericia Byråd, Karsten Byrgesen, havde ikke forventet, at Pernille Vermund havde meldt afgang sin som formand nu. Han er dog heller ikke chokeret over udmeldingen, da han kun havde forventet, at hun ville tage en periode i Folketinget.

Tidligere tirsdag meldte Pernille Vermund ud, at hun stopper som formand for Nye Borgerlige ved næste årsmøde i partiet, og samtidig offentliggjorde Vermund, at hun ikke fortsætter i Folketinget efter næste valg.

– Hun har hele tiden sagt, at hun ikke ville sidde i Folketinget på ubestemt tid, så jeg troede faktisk kun hun ville tage en enkelt periode, så på den mål kommer det ikke fuldstændig bag på mig, men jeg havde ikke forventet det ville ske nu. Allerede inden, at hun meldte det ud havde jeg i min kalender, at jeg skal mødes med hende onsdag aften, så det er lidt pudsigt, siger Byrgesen.

Læs også:
Pernille Vermund vil gå af som formand

Lige siden partiet blev stiftet har Pernille Vermund tegnet billedet ud af til i Nye Borgerlige. Byrgesen mener dog, at der er en arvtager klar.

– Jeg synes, at Lars Boje er klar i mælet, og han er dygtig og faktuel. Så det kunne være en ny politisk leder for os, lyder buddet fra Byrgesen.

Da Nye Borgerlige blev stiftet af Lars Seier og Pernille Vermund var det med en klar udmelding. 

– Det var med et mantra om, at vi siger det vi mener, og vi gør vi siger. Det er usædvanligt at have politikere, der er sådan. Det er pinligt at høre på, hvordan andre pakker tingene ind. Den ånd skal vi føre videre, slår Karsten Byrgesen fast.

Den helt store stemmesluger i partiet ved de to seneste Folketingsvalg har været Pernille Vermund, men det får ikke Byrgesen til at frygte for partiets fremtid.

– På ingen måde. Vermund har henvendt sig til en masse menensker, der synes om hendes stil og måde at være på. De mennesker er ikke skuffede over nu at skulle stemme på den næste i rækken, siger Byrgesen og slutter:

– Pernille har taget mange personlige stemmer i Syd- og Sønderjylland. Det hun ikke stiller op betyder, at de stemmer hun fik skal fordeles på andre. Det giver en anden dynamik. Hun fik et virkelig godt valg.  Det var kun få stemmer til os andre. Feltet åbnes mere, med mindre der kommer en ny spidskandidat, der støvsuger markedet.