De to unge iværksættere, Christoffer Klausen og Jakob Kjærgaard, fra Fredericia står bag webshoppen brugteski.dk. Med en stor kærlighed til ski og handel, så besluttede de sig for at tænke nyt og åbne en skiforretning, der solgte brugte ski.

Til daligt læser Christoffer og Jakob læser HA på Syddansk Universitet i Odense. Samtidig driver de brugteski.dk. Fra oktober måneden af, hvor skisæsonen nærmer sig, holder de åbent i weekenden, og efter behov også i hverdagsaftenener, for det er in at købe brugte ski.

Investoren Petr Krivanek gav dem sidste år en bedre økonomisk ballast, men han er også et menneske, som de kan drage stor nytte af, da han kommer med 30 års erfaring fra en familieejet ski-virksomhed, og har derfor en masse knowhow indenfor branchen.

– Vi har ikke så stor erfaring som ham, siger Christoffer med et smil på læben.

Lige for tiden sker der ikke store synlige hos brugteski.dk. Det er ikke skisæson, men derfor er der stadig gang i firmaet, hvor de gør klar til, at der for alvor sker noget.

– Vi skal have opdateret markedsføringen og er i gang med hjemmesideopdatering og alt sådan noget. Vi har gjort vores showroom større, og har flere reoler nu. Vi tænker også Blackfriday allerede nu, så vi laver skam noget, siger Jakob.

Med denne årstid er der også lukket ned for studierne. Det betyder, at Christoffer og Jakob har tid til at se mere til forretningen. Selvom der fra september er et studie at se til, er det ikke noget problem. Faktisk hjælper SDU de to iværksættere.

– Vi har selvfølgelig også været lidt på ferie, og i den periode, hvor vi ikke er her, har vi venner og familie til at hjælpe. Generelt bruger vi sommeren på det tunge arbejde, og fokuserer på kunderne, når sæsonen kører. Vi har en forretningsudvikler tilknyttet som vi kan spørge om de forskellige ting. Vi får et fag , hvor vi får lov at skrive en opgave om vores virksomhed. Så de er gode til, at man kan knytte begge ting sammen, fortæller Christoffer og Jakob.

Når man har med ski at gøre, er højsæsonen fra omkring december – februar. Med et studie ved siden af giver det et problem i eksamensperioden i januar. Selvom man kan klare hele købet på brugteski.dk, er det ikke sådan, at ingen svinger forbi adressen på Krosagervej, hvor Christoffer og Jakob står klar til at vejlede.

– Vi kan ikke lukke ned under eksamensperioden, da vi har højsæson i januar. Når det sker, at det falder sammen, så får vi også hjælp af familie og venner. Halvdelen af kunderne kommer her. Sidste år åben hver weekend og så en gang imellem i hverdagen så alle ikke kom i weekenden. Vi åbner showroomet første weekend i oktober, siger Christoffer.

– Mange vil gerne kigge på det, og mange har ikke forstand på ski så de spørger om forskellige ting i stedet for bare at kigge på hvad der er pænt og billigt på hjemmesiden.

I alt har brugteski.dk 2000 ski på lager. Det gør den Erritsø-baserede virksomhed til landets største forhandler af brugte ski.

– Vi har fordoblet antallet fra sidste sæson, men vi når en grænse på et tidspunkt, og så kommer vi til at have mere fokus på udstyr som eksempelvis hjelme og stave, siger Jakob.

Brugteski.dk er 50 procent billigere, end hvis man købte skiene fra ny. Det er dog ikke kun ski som de sælger, men også snowboards.

– Vi solgte alle snowboards sidste år, så vi får endnu flere til denne sæson, siger Jakob.

I oktober 2019 blev brugteski.dk åbnet for første gang af Sigurd Ilsøe og Victor Juul, men i november 2020 købte Christoffer Klausen og Jakob Kjærgaard virksomheden, der siden har etableret sig som Danmarks største forhandler af brugte ski.

Virksomheden fokuserer på at have et koncept, som gør det muligt for alle danske skientutiaster at købe skiudstyr til fornuftige priser, da det at købe et par nye ski, der bruges få gange, kan være en bekostelig affære. brugteski.dk har derfor specialiseret sig i at finde det rette udstyr hos leverandører så kunderne kan være sikre på god vejledning, og at kvaliteten er i top, selvom skiene er brugte.