Den 32-årige mand, som er sigtet i både sagen om den 13-årige og Emilie Meng, er nu også sigtet i en tredje sag. Det bekræftede politiinspektør Kim Kliver på et pressemøde onsdag. Den tredje sag drejer sig om et hidtil uopklaret overfald og forsøg på voldtægt i november sidste år i Sorø.

Søndag den 16. april blev en 32-årig mand fra Korsør anholdt og sigtet for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i forlængelse heraf selvfølgelig undersøgt, om den sigtede kan sættes i forbindelse med uopklarede sager, som har lighedstræk med den aktuelle sag – herunder ikke mindst drabet på Emilie Meng i 2016.

På baggrund af dette har politiet nu rejst sigtelse mod den 32-årige mand for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emilie Meng samt trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt af en ung kvinde i november 2022 i Sorø.

– Da vi med anholdelsen af den 32-årige har haft mulighed for at fokusere vores efterforskning mod en konkret mistænkt, har en række yderligere efterforskningsskridt ledt frem til, at vi har fundet det rigtigst at rejse sigtelse mod ham for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på Emilie Meng samt for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt af en ung kvinde i Sorø sidste år, siger politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

– Vi har i dag på et møde med pressen fortalt mere detaljeret om baggrunden for sigtelserne af den 32-årige. Af hensyn til den videre efterforskning ønsker vi ikke på nuværende tidspunkt at redegøre yderligere for de omstændigheder, som har ført til sigtelserne. Vi henleder opmærksomheden på, at den 32-årige alene er sigtet, og at der således hverken er rejst en tiltale eller faldet en dom.

Efterforskningen af drabet på Emilie Meng har nu stået på i snart 7 år. Og trods de nye sigtelser har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stadig et stort arbejde foran sig.

– Nu skal vi koncentrere vores kræfter om sagen, og af hensyn til efterforskningen kan vi ikke dele oplysningerne herfra med offentligheden, slutter Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi beder således om arbejdsro og har for nuværende ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen. Så snart der er information, som er relevant for offentligheden, vil politikredsen selvfølgelig melde det ud.

Ifølge vicepolitiinspektøren kan de foreløbige undersøgelser sætte den 32-årige i forbindelse med overfaldet på en 15-årig pige, hvor han angiveligt truede og overfaldt hende med en kniv. Pigen gjorde dog så meget modstand, at hun slap væk. Den sigtede er desuden tiltalt for trusler med kniv og forsøg på frihedsberøvelse i Sorø-sagen.

Overfaldet fandt sted ved Sorø Gymnastikefterskole, hvor den 32-årige, som politiet nu mener er gerningsmanden, truede efterskoleeleven med en kniv og tvang hende ned på jorden. Hun gjorde dog modstand, hvilket fik manden til at flygte fra stedet. Efter overfaldet kontaktede hun selv politiet, og politiet afsøgte området med hunde og teknikere.

Den 32-årige nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarsadvokat.