Der er godt nyt for alle, der har planer om at nyde den udendørs pinsesolen i år. DMI lover nemlig masser af solskin og temperaturer, der stiger til mellem 15 og 20 grader i de varmeste dele af landet.

– Lørdagen begynder med enkelte tågebanker, men de forsvinder hurtigt, når solens stråler begynder at varme overfladen op forklarer meteorolog Anna Christiansson fra DMI på DMIs hjemmeside. Derefter bliver det sol til de fleste.

De varmeste temperaturer forventes over Østjylland og Østsjælland, hvor vindens lange strækning over landet giver den bedste mulighed for opvarmning.

– Vi har en vind der kommer fra nordvest og vest. Da havet stadig er køligt, trækker den kold luft ind med pålandsvinden, forklarer Anna Christiansson. – De steder, hvor luften har længst strækning over land, er der størst mulighed for opvarmning.

I løbet af lørdag eftermiddag nærmer en svag koldfront sig Danmark fra nordvest, men det er et højtryk over Nordsøen, der vil dominere vejret. DMI forudser en “kamp” mellem den svage front og højtrykket, men i denne omgang ser det ud til, at højtrykket vinder.

– Pinsedag starter ud med lidt flere skyer, især over den østlige og sydlige del af landet, men det klarer op, og bliver en dag med nogen eller en del sol og op til 18 grader, siger Anna Christiansson.

– Vi kan forvente en fortsættelse af det dejlige vejr på 2. Pinsedag, som lover sol og temperaturer op til 20 grader. Det ser ud til at blive en strålende pinse for alle, der har planer om at tilbringe den udendørs.

Så tag solcremen frem, find din yndlingsplads under åben himmel, og nyd en solrig pinse. Husk at følge de lokale vejrråd og forholde dig ansvarligt i solen.