Det er højsæsonen for svigtede kæledyr på Dyrenes Beskyttelses ti internater. Netop nu er der flere end 1600 svigtede dyr fordelt over hele landet. I år løber personalet på internaterne ekstra hurtigt, da de har svært ved at finde det nødvendige antal plejefamilier.

Katte, killinger, kaniner, hunde, marsvin og fugle. Det er blot nogle af de 1649 dyr, som netop nu sidder på Dyrenes Beskyttelses ti landsdækkende internater. Men sæsonen for svigtede dyr er stadig ikke helt på sit højeste endnu, og antallet af indskrevne dyr stiger dagligt.

– Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Vores dyreinternater er fyldte til bristepunktet, og vores medarbejdere og frivillige ligger vandret for at kunne følge med. I år har vi særligt mange kattemødre med killinger, som vi har svært ved at finde plejefamilier til, siger Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Mangler hjælp 

Normalt får Dyrenes Beskyttelses internater hjælp af frivillige plejefamilier, som åbner deres hjem for de mange katte og killinger, men i år er det svært at skaffe hjælp nok. Personalet på internaterne løber derfor ekstra hurtigt for at hjælpe alle de dyr, der er kommet ind. De har ikke plads eller tid til at give daglig omsorg til så mange dyr.

– Vi kan mærke, at folk har mange sommerplaner igen, da det har været svært at finde nok frivillige plejefamilier. Det er simpelthen ikke muligt at redde så mange dyr, uden den uvurderlige hjælp vi får fra de frivillige, fortæller Karina Fisker og fortsætter:

– Når vi ikke har plejefamilier nok, kommer dyrene desværre til at sidde længere tid på internaterne og vente. Det er ikke altid så godt, for de små killinger og missemødrene har brug for at komme ud i private hjem for at få ro og omsorg.

Lige nu får internaterne hjælp af 254 plejefamilier, men der mangler stadig hænder. Uden de frivillige er det ikke muligt at hjælpe alle de svigtede killinger. Dyrenes Beskyttelse håber derfor, at hvis man har mulighed for at hjælpe, så tager man kontakt til det nærmeste dyreinternat. Særligt kattemødre med killinger er svære at finde plejefamilier til. Dyrenes Beskyttelse håber på hjælp fra danskerne.