Den Gamle Købmandsgård i Bogense har som mange andre detailforretninger måtte tilpasse sig de svære tider. Indehaver Anders Madsen har truffet den hårde beslutning at afskedige to medarbejdere og justere åbningstiderne. Men selvom disse skridt er nødvendige, spirer håbet om nye muligheder i det historiske hus.

Stille tider og nødvendige ændringer

Anders Madsen er en erfaren herre i detailbranchen, som han har navigeret i siden overtagelsen af butikken i 2017. De seneste måneder har dog været usædvanligt udfordrende.

– Det er som om, at der er meget stille i detailbranchen, siger han.

– Januar og februar var egentlig ret gode, og vi var meget optimistiske. Men så lige pludselig stod det bare stille. Altså virkelig stille, forklarer han.

Efter at have oplevet corona-pandemien og de økonomiske udfordringer som følge af krigen i Ukraine, er Anders Madsen ikke uvant med svære tider. Men den nuværende situation har tvunget ham til at tage svære beslutninger for at sikre butikkens overlevelse.

Ændrede åbningstider

For at tilpasse sig de nye realiteter, har Anders Madsen ændret åbningstiderne. Butikken åbner nu en halv time tidligere på hverdage og lukker en time tidligere. Lørdage følger samme mønster, og søndage er fremover lukkedage, med undtagelse af den første søndag i måneden.

Men selvom åbningstiderne er reduceret, betyder det ikke, at aktiviteterne i det historiske hus stopper. Anders Madsen drømmer om at bruge stedet til flere arrangementer og tiltag i samarbejde med andre virksomheder.

– Jeg har et stort gårdmiljø, hvor vi kunne lave noget hyggeligt, siger han. Målet er at tiltrække flere besøgende og skabe en levende atmosfære i butikken, særligt under begivenheder som Bogense By Night og Rosenfestivalen.

Fremtidige muligheder og samarbejder

Selvom Den Gamle Købmandsgård er i en udfordrende tid, ser Anders Madsen fremad med optimisme. Han ønsker at dele det 3000 kvadratmeter store bindingsværkshus med andre erhvervsdrivende, for at skabe en dynamisk og attraktiv oplevelse for kunderne.

– Jeg tror, at hvis detailbranchen skal overleve og være ekstraordinært spændende, er det vigtigt, at man som iværksættere og butiksejere slår sig sammen, siger han. Han forestiller sig, at andre virksomheder kunne leje sig ind i dele af bygningen og dermed bidrage til en fælles fortælling og styrke hinandens forretninger. Flere af lokalerne har egen indgang og ville være ideelle til formålet.

– Jeg kan se muligheden i, at vi var flere om at give kunden denne oplevelse og stå side om side. Jeg tror, at det er fremtiden, for det kan være svært at stå alene både som erfaren og ny erhvervsdrivende, siger han.

Anders Madsen er åben for forskellige koncepter og former for samarbejde, og selvom han endnu ikke ved, om nogen vil slutte sig til hans vision, er han ivrig efter at realisere ideen.

– Jeg aner ikke, om nogen vil med på denne rejse, men nu har jeg gået med ideen i mange år og vil se, om det kan blive til en realitet, siger han.

Trods udfordringerne er Anders Madsen fast besluttet på at sikre, at Den Gamle Købmandsgård ikke bare overlever, men trives og udvikler sig i takt med tiden.