Fyns Politi har på baggrund af en efterlysning fra onsdag modtaget adskillige henvendelser, hvilket har ført til, at de nu har identificeret den mistænkte gerningsmand bag en række bedrageriforsøg mod ældre borgere.

Det bekræfter Fyns Politis kommunikationsrådgiver, Mads Boel og Fyns Politi selv på mediet X, der samtidig understreger, at gerningsmanden stadig er på fri fod.

Den mistænkte har ifølge politiet kontaktet ældre borgere telefonisk, hvor han udgav sig for at være fra deres bank. Under samtalen forklarede han, at deres betalingskort skulle udskiftes, og at en medarbejder ville komme forbi for at hente deres kort. Politiet har modtaget seks anmeldelser om bedrageri, som alle blev begået på Nordvestfyn, også i Middelfart, den samme dag.

– Den gerningsmand, vi i går efterlyste for bedrageri, har vi nu identificeret. Vi takker for de mange henvendelser fra borgere, skriver Fyns Politi på X til formiddag.

Til trods for at politiet nu ved, hvem gerningsmanden er, er han endnu ikke i politiets varetægt.

– Vi håber meget på, at han selv melder sig, siger Mads Boel og tilføjer, at politiet vil opsøge gerningsmanden, hvis dette ikke sker.

Politiet advarer samtidig borgerne om at være varsomme ved mistænkelige opkald fra personer, der udgiver sig for at være fra banker eller lignende institutioner. Der er blevet fanget overvågningsbilleder af gerningsmanden, hvilket også har hjulpet politiet i deres efterforskning.

Fyns Politi opfordrer fortsat folk til at være opmærksomme og ikke udlevere deres betalingskort eller personlige oplysninger til fremmede.