Der er for alvor ved at blive åbnet op for krydstogtskibene igen efter, at de i en længere periode ikke har været på vandet. Mandag ankom skibet Artania til Fredericia.

Den 23. juli var det første krydstogtskib i Fredericia for første gang i over halvandet år, og i dag kom der endnu et i rækken. Det er det tyskbaserede MV Artania, der siden 2011 er blevet chartret af Phoenix Reisen, som startede dette cruise i Bremen i fredags.

Den fredericianske morgensol blev nydt. (Foto: AVISEN)

Søndag ankom skibet til København, og i dag er turen kommet til Fredericia, hvor der traditionen tro var en kanonsalut og musik på Esplanaden, da skibet lagde til klokken 08:00. Blandt andet blev der spillet “I natten klam og kold”, og efter hvert nummer var der applaus fra passagerne, der stod på dækket med udsigt til Kanalbyen.

I forhold til normale omstændigheder var der et fåtal bag afspærringen på kajen. Her ses to af musikkerne, der var spillede. (Foto: AVISEN)

Efterfølgende gik besætningen i gang med at sætte pavilloner op, og da det var overstået, stod klar til at modtage de omkring 550 gæster, som efter rederiets valg ikke må gå rundt på egen hånd i Fredericia. Det samme var tilfældet, da Vasco da Gama var i Fredericia for et par uger siden.

Derfor er der fra VisitFredericias side arrangeret guidede gåture rundt i byen, hvor de går rundt i mindre grupper, hvor de kan nyde Fredericia, der med en temperatur på omkring 20 grader og tørvejr har optimale forhold til en god dag i Fæstningsbyen til krydstogtgæsterne. Derudover er der også arrangeret busture ud af byen til dem, der har tilmeldt sig det.

Passagerne skulle hen til et crewmedlem, da de kom i land. (Foto: AVISEN)

Artania er 230 meter lang og har en maks hastighed på 41 kilometer i timen. Normalvis er der 537 crewmedlemmer ombord, og normalen er 1188 passagerer med et maksimum på 1260. Skibet, der blev bygget tilbage i februar 1984, sejler videre mandag klokken 20:00. Turen går derefter videre til Karlskrona, Stockholm, Helsinki, Tallinn, Riga, Gdansk og når endedestinationen i Kiel den 11. august.

Turisme- og krydstogt koordinator, Lone Østergaard, oplyser at der pt. er planlagt yderligere to anløb i 2021, men det kan ændre sig. De planlagte anløb er den 30. november og den 7. december, hvor der formentlig er mildere restriktioner, og derfor vil man, hvis alt går vel, kunne komme til at opleve krydstogtgæsterne i bybilledet.